@sky, ima kalkulator, ja joj dala link još gore.
Sindi, ja znam da te "dom zdravlja dijete od nutricionista" sa tankim namazom na parče hleba i hiljadu varijanti zvuče praktično, ali nisu. Nećeš naučiti koje su namirnice dobre, koje loše, koje se kad jedu, koliko puta dnevno treba da jedeš nego ćeš napamet po nekom programu, pa ćeš još usput prilagoditi kad ne nađeš crni tost hleb (koji nikad nije pravi integralni u Srbiji) kupiti beli jer stoji "tost hleb". Oni pokušavaju da ti olakšaju a ustvari te stave na tri obroka i 1000kcal sa sve hlebom i glupostima koje ti ne trebaju uopšte. Evo da ne pričam u tuđe ime, ali pitaj bilo koga ovde da li se ikad zasiti od hleba i većina će ti reći da ne (sem ako ga ne prave sami od žitarica). Znači okači mačku o rep to. Zvuči kao da se mi sad proseravamo da smo pametniji od lekara, ali nažalost ovde se mi samo bavimo time, proučavamo ishranu za mršavljenje i gojenje (pravilno i bez negativnih efekata) a ti doktori nažalost imaju već ištampane jelovnike koje daju ... pa ja sam jedan dobila takav isti još u osnovnoj, znači - nikad ih nisu promenili. A to je žalosno, ti si sasvim opravdano otišla jer imaš zdravstvene probleme, ali to nije način.
Molim te još jednom, pročitaj teme koje smo ti i mica86 i ja dali, onda ćeš da vidiš o čemu pričamo, zašto je bolje jesti ćešće (ne moraš da vežbaš na prazan stomak), koje su namirnice kojima treba da obiluje tvoja ishrana, a daljim tumaranjem po forumu ćeš čak naći i recepte pa ćeš imati i više opcija od tih pet koje si navela.
Kao što si i sama rekla, više obroka će te već donekle dovesti, sad daj sastavi nešto sama tako što si iščitala šta smo ti dali pa ćemo dalje da idemo.