Znam da sve ovo sto cu vas ovde pitati je receno barem 100 puta, ja danima citam i vise ne znam ni sta sam procitao, tj sto se vise udubljujem u temu to manje znam :/
Imam 105Kg i 187cm, pri tome moram da naglasim da mi misica fali i da sam uglavnom jedan veliki stomak..
U teretanu idem od 1.6.2013 i do danas 3.3.2014 imao sam mesec dana pauze ukupno (putovanja, bolesti kojekakve i to). Napredovao sam dosta u smislu snage, ali kilazu nisam gubio u medjuvremenu (ishrana losa, znam).
Od prvog februara sam na "dijeti" i skinuo sam 8kg time sto sam "regulisao ishranu", tj izbacio sam sve nepotrebne namirnice (gazirano, alkohol, vecinu slatkisa, przeno meso i krompir) i uglavnom mi se ishrana svodi na pecenu/kuvanu ribu i belo meso.
Treniram 6 dana nedeljno, i to radim svakog dana jednu grupu misica, grudi, ledja, ruke, ramena pa dan pauze i sve u krug (6 vezbi po 4 serije po 10 ponavljanja, svaku seriju podizem kilazu). Noge ne radim jer smatram da ih kardiom vec dovoljno "radim".
Sto se tice kardio treninga, kombinujem HIIT i LISS, odnosno jedan dan trcim HIIT(20 min, 10x1min hoda na 5Km/h i 10x 1min trcanja na 14-15Km/h) a sledeci dan LISS (oko 30min na 9Km/h). Inace LISS kardio ne podnosim i nema sansi da se psihicki nateram da trcim duze, i mnogo bi mi bolje bilo da mogu HIIT da radim svaki dan, ali sta je tu je..
Ujutru (uglavnom) na prazan stomak je kardio, a uvece kad dodjem s posla su tegovi.
Obroci su mi uglavnom :
Dorucak : Ovsene sa jogurom od 0%mm
Uzina : Voce neko
Rucak : Neko kuvano povrce i riba ili belo meso
Uzina 2 : Voce neko, ili nekoliko kolutica integralnog keksa (tad sam na poslu, pa ono)
Vecera (posle treninga) : Ella sir i riba/meso ili Ella sa integralnim dvopekom (nema sansi samu da je jedem).
Sta mislite koji tip dijete bi mi pomogao da dalje nastavim da gubim kilazu? Razmisljao sam o rotaciji UH, ali mi nikako ne ide u glavu racunanje koliko grama uh, proteina i ostalog treba da unosim :/ Neko kaze 2.2 do 3.3 g po kg telesne tezine, neko kaze manje, neko mi kaze da se drzim ispod 2000 kalorija dnevno, a opet drugi mi kazu da je potrebno da budem na 2500 kao minimum. Neko u racunicu uzima samo kompleksne UH, neko racuna i proste. Zbunjen sam jednostavno :/
Svestan sam da treba promeniti tu milion stvari, i molio bih nekoga da mi kaze odakle da pocnem i da neke konkretnije smernice
Hvala svima unapred..