Novembar 13, 2024, 01:04:36 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.350 poruka u 18.765 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: Je l' sam dobro skapirao...  (Pročitano 8706 puta)

Van mreže clown

• Član
  • *
Je l' sam dobro skapirao...
« poslato: Mart 02, 2014, 10:00:37 posle podne »
citam forum 100 god... i kad treniram i akd ne treniram...a treniram na baterije... :)
ovog puta sam odlucio da mao ozbiljnije krenem u pricu...imam negde oko 100kg...na 190visine...oko treninga nemam problema...al se cimam oko ishrane...

nisam merio BF...ali sam masan toliko da mi se nazire gornji deo trbusnjaka...nemam neku zavidnu masu, mada sam sebi uvek sitan i mali...

razmisljao sam da li da krenem sa masom ili da odradim dijetu...i tu se i dalj lomim...
treniram vec mesec dana ozbiljnije... treniram vec 4 5 godina...sa pauzama...leto...nove godine...etc etc...

Od suplementacije sam nabavio The Nutrition Amino Hydro whey, The nutrition glutamin, bcaa, The nutrition blend, dymatize kreatin... suplementacije trpam ne zalim... 15g Bcaa 15g glut 5g kreatin pre treninga, a u PWM 15gbca 15g glut, 5g kreat, 50g whey 25g blend... (blend zbog ukusa...)

I odlucim se da i pored kreatina krenem sa dijeticom lagano...da smanjim masnocu...sad znam da je tesko graditi masu na dijeti, i da je skoro pa nemogce nekome ko ne zna materiju do tacnicna...ali evo sta sam uradio...i PRAVO PITANJE JE to sto ne znam de ce me to odvesti...

pojedem dnevno oko 500-600g mesa...uh unosim pre treniga i obrok nakon...uglavnom drzim lowcarb na nekoj laganoj rotaciji...omega 3, vitamine...ali mislim da je moj unos UH mali...rotacije od 150 do 0 i nazad...
ne znam sta mi i koliko cini kreatin u svemu tome, i trudim se da kao amater ne dodjem u situaciju da od kretain izgeledam zaliveno ili vaga pokaze kg vise pa ja smanjim hranu...ne hvatam se na tu zmaku...

ali ne znam da li mogu sa napucanim nivoom B uz ovakvu ishranu da dobijem ikakvu masu...a spustim bf...ili da se ja lepo kao normalni srbin bacim na masu...?!

znam da to uglavnom treba sam sebi da odgovroim...ali ne znam uz ovakvu suplemetaciju mogu li da idem na smanjenje bf a da pritom dobijam i misic..i da li je to moguce...

eto :) nemojte me spujete :)

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
Odg: Je l' sam dobro skapirao...
« Odgovor #1 poslato: Mart 02, 2014, 10:15:46 posle podne »
Iskreno, ja odavno nešto konfuznije nisam pročitao od ovoga što si ti napisao.
Hoćeš da radiš i masu i definiciju u isto vreme, ako sam dobro razumeo?
Stavljas u pwm 50gr whey-a i 25gr blenda zbog ukusa?

Bilo bi dobro da staviš svoju sliku. Bolje je da se prvo rešiš viška koji imaš, pa da onda kreneš na masu.
Kako ti izgleda ishrana, napiši po obrocima.

Van mreže clown

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Mart 02, 2014, 10:26:27 posle podne »
ahahaha... pa ma nije definicja, sito skidanje masti...nemam takvu masu da bih mogao da radim definiciju...

u pwm stavljam 25g blenda jer je blendu dobar ukus :) ne stavljam whey u pwm zbog ukusa jbt :)

obroci

ovsene sa wheyem, 10ak belanaca  (ovsene rotacija od 150 do 0 i nazad tokom nedelje u danima pauze uh 0)

piletina+povrce kuvano, fresko...kaspula omega 3
opet mesto ili riba, tuna + salata...
200g mesa + 80g princa+vitamini
15gbcaa 15glut 5kreatin
trening ponekad dodam kardiop na kraju
pwm 15gbca 15glut 50whey 5 kreatin
200g belo +80g krompir/pirinac+omega3
potom gurnem BLEND...
150g meso + tone salate...+belanca
blend pred spavanje...

uglavnom taj raspored...polovina dnevnog unos UH iz ovsenih a drugu polovniu podelim na pre i posle treninga...ponekad i samo posle treninga...

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
« Odgovor #3 poslato: Mart 02, 2014, 10:32:06 posle podne »
I dalje mi nije jasno.
Šta ti je cilj sa ovom ishranom? Kazes da nije definicija, a rotiraš hidrate od 0-150?

Van mreže clown

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Mart 02, 2014, 10:37:08 posle podne »
pa da skinem masti...a ako nista makar zadrzim to misica sto imam...inace bih najradije kad bih mogao da skidam masti, a povecavam masu... :)  na 0 uh sam samo kad sam u off danima...

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM
« Odgovor #5 poslato: Mart 02, 2014, 10:38:06 posle podne »
Pa sad,ako nemas masu da bi se rezao,tj. hoces da kazes da nisi zadovoljan masom ti radi masu onda.
A ovaj jelovnik,uz par korekcija bi mogao da prodje na definiciji,na masi pojacaj hidrate ako ti je ona cilj.
I ne mozes istovremeno raditi masu i definiciju!

Van mreže clown

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Mart 02, 2014, 10:42:35 posle podne »
Pa takako nekako i ja vidim situaciju...izgleda da je jedina stvar da idem na masu...ali kad sam vec krenuo da skidam masti pitam se na koji nivo da dovedem bf da bih krenuo na masu...?

Van mreže clown

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Mart 02, 2014, 11:15:23 posle podne »
i da li mi je uopste sada potreban kreatin...

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM
« Odgovor #8 poslato: Mart 02, 2014, 11:19:16 posle podne »
Kreatin na dijeti no no...
Koncipitaj pravilno rotaciju UH,o tome znas vec.Samo sto ja licno ne bih isao da mi high carb day bude 150 gr UH,povecaj to na 200 mozes i jace pa kasnije smanjuj,masti drzi 0,5 gr/kg tt.

Van mreže eXe

• Cruiserweight Member
    • eXe Gym - Novi Sad
« Odgovor #9 poslato: Mart 02, 2014, 11:28:48 posle podne »
ja sam pio kreatin i na dijeti... cinjenica da ce raditi slabije zbog manjeg unosa uha ali i dalje ce imati neki benefit... naravno ako mu nije cilj takmicarska forma i da izbaci i sto vise vode...
eXe GYM
Vase Stajica 27, Novi Sad

eXe GYM - YOUTUBE

Personalni treninzi
https://www.facebook.com/exegym

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM
« Odgovor #10 poslato: Mart 02, 2014, 11:40:14 posle podne »
Ja bih pre,ako vec uzimam kreatin,uzeo krealkalin i pre treninga bi dodao kofein.

Van mreže bodi biber

• Middleweight Member
  • ne odustaj i vidjeces druge kako odustaju
« Odgovor #11 poslato: Mart 03, 2014, 12:39:30 pre podne »
Posalji neku sliku pa da ocjenimo dal da skines to sto je ostalo pa onda masa ili odmah na masu..
ili si buldozer ili te djubrad pregaze

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #12 poslato: Mart 03, 2014, 05:04:58 pre podne »
ja sam pio kreatin i na dijeti... cinjenica da ce raditi slabije zbog manjeg unosa uha ali i dalje ce imati neki benefit... naravno ako mu nije cilj takmicarska forma i da izbaci i sto vise vode...

pa mozes ti unositi i jaganjetinu i pomfrit na dijeti.niko nije rekao da nemoze :D
samo je pitanje,sta ces e uraditi do kraja :)

Van mreže Dominikanac

• Heavyweight Member
  • No pain, no gain!!
« Odgovor #13 poslato: Mart 03, 2014, 08:37:26 pre podne »

Ti pratis IIFYM od tebe me nista ne cudi :D:D:D
 A ovaj cija je tema. Nista nisi dobro skapirao a citas forum 100 god :D
Sunce koje przi ko da kaze da izdrzim, vetar muzika za usi, ritam kisa koja pljusti

Van mreže eXe

• Cruiserweight Member
    • eXe Gym - Novi Sad
« Odgovor #14 poslato: Mart 03, 2014, 01:02:11 posle podne »
doduse i ciljevi su razliciti meni je vise cilj da zadrzim snagu nego da budem super lean :) kad sam na dijeti

a za IIFYM da al opet jedem "clean" fora je da u Srbiji bas nemas neki izbor sto se tice kvalitetnih namirnica...sve sto bi ubacio jer mi je dobro mi se ne uklapa a ovo ostalo nije dovoljno dobro da bi i ubacivao xDDD
npr Ameri imaju sladolede koji imaju na 100gr 10gr proteina 2gr masti i 25 carbsa xD kod nas light verzije imaju 50 uha i 10gr masti :) tako da bukvalno ne moraju nicega da se odreknu da bi zadrzali neku lean formu :)
eXe GYM
Vase Stajica 27, Novi Sad

eXe GYM - YOUTUBE

Personalni treninzi
https://www.facebook.com/exegym