Nisam hteo da stavljam u dodaci ishrani, al procitah malopre na fb Ronija sledece:
Nedavno sam u Tarantu trazio ponudu od covjeka koji je tamo drzao stand za neki slovački i češki brand sportske prehrane, njih zastupa a prodaje vise manje sve ostale kod nas poznate brandove. Cijene su bile klasične za tu pricu, veleprodaja oscilira od 27-32 eura po kanti od 2,2kg za te autohtone brandove a ovi ostali su naravno nešto skuplji. Ti ja kažem ok ali čovjek nadoda, sve strane brandove mogu ti nabaviti fake i njihova je cijena od 15-20 eura po kanti ovisi ali identično izgledaju??!! ja kazem sto i to ima, dakako da i ima pa to najbolje ide ako si veletrgovac, gdje ti je inače zarada?
Istu vecer razgovaram sa Kosovskom ekipom i kažem kako sam čuo da se navodno Optimum fejka kod njih, kaže čovjek pa to svi znaju, svi ovdje kupuju, cijela bivša Juga. Nisam dalje išao, nego si mislim svi? Krajnji potrošač sigurno nema ideju da kupi takav proizvod, nema ni onaj distributer na crno jer samo ce jednom to napraviti, jedini kome to sigurno odgovara su ducani sportske prehrane i to ne mali igraci naravno, nema nikakvu odgovornost i uvijek ima izlaznu pricu a racunica mu radikalno raste. Znači ovo su čiste prevare, ima onih manje očitih ali ih proizvođači koriste , kao registracija firme u pojedinoj državi koja je poznata po kvaliteti sirovina a puniš gdje stigneš, kreiraš mit kroz marketing, taj dio i google da razotkriti ali ljudima to nepada napamet.
Ovo ce dosta dati na razmisljanje klincima i pojedincima zaludjenim razvikanim brandovima, uz malo edukacije vrlo lako mozete sami sebi naci adekvatne suplemente, kvalitetne i cijenovno pristupacne i nije bitno kako se zovu jer to vaše tijelo sigurno ne zanima.
Trgovina sportskom prehranom je 90 posto marketing, ostalih deset posto je ta oscilacija u kvaliteti izmedju pojedinih brandova, tu treba samo gledati gdje se roba puni i kojim zakonima podlijeze i rijesio si pola problema.
Pre nekog vremena je bila prica za Dym...
Dal su teorije zavere, ili ima (malo ili malo vise) istine u svemu tome, svako moze sam da proceni...