Hvala Milenadiao sto si se javila na moju temu.Drago mi je sto si se bas ti javila jer tvoje misljenje bas cenim.
Prvo cu napisati o treninzima.Ja sam dugo isla na aerobik,tacnije razne kombinacije aerobnih programa kao sto su step,tae-bo,aerobik,zumba itd.Moj muz godinama trenira u teretani,i uvek me je molio da krenem sa njim u teretanu,da su mi vezbe sa tegovima mnogo delotvornije itd,itd.Ja sam se,kao i mnogo zena,bojala tegova.Nekako su mi tegovi uvek bili asocijacija za misicnu masu,a ja to nisam zelela.Onda sam citala forum,i shvatila kako stoje stvari,i polako sam gubila taj strah.Sad sam vec sigurna u jedno,TEGOVI SU ZAKON
Sad idem 2 puta nedeljno na neki od aerobnih programa,najcesce step,a 3 puta nedeljno idem sa muzem u teretanu.Nekad bude 2 puta nedeljno,sve zavisi od obaveza.Ali minimum 4 treninga nedeljno odradim.Muz mi dodje kao personalni trener.U pocetku sam ucila pravilne tehnike,sad sam ih savladala i treninzi su fenomenalni.Ne radimo klasicne vezbe kao bodibilderi,nego mi se treing sastoji od raznih vrasta cucnjeva,iskoraka,naskoka na kutiju,mrtvo dizanje,nabacaj-izbacaj (on to tako zove),a radim i vezbe za ruke i ramena,i povlacenje na lat masini i veslanje.Takodje radim i vezbe sa medicinkom,npr iz dubokog cucnja idem u skok ,kao da sutiram na kos,i gadnjem sa loptom sto vise gore u zid.Kad ponovo hvatam loptu idem opet u cucanj. Rasterecena sam sa te strane jer mi muz sastavlja treninge,moje je samo da vezbam.
On pije whey protein pa i ja uzmem od njega povremeno kad mi treba za obrok u blenderu.
E sad ono najbitnije,ishrana. S obzirom da sam do skoro funkcionisala tako da ustanem,spremim se i idem na posao,pa mi prvi obrok bude u vreme rucka,sadasnji nacin mi je potpuno stran.Navikla sam se pogresno pa sad nemam apetit kad se probudim.Zato jedem samo 2 jaja sa sirom i orasastim plodovima u prvom obroku odmah nakon ustajanja.I to radim na silu,ali vise od toga trenutno ne mogu,nema sanse.Ako vremenom osetim da mogu,dodacu jos koje belance.
Evo jelovnik po rotacijama koje si mi savetovala (100-75-50-0-75-50-0 )
Dan 1,100g UH- 50g ovsenih pahuljica,supena kasika sira,2/3 dozera whey-a,1/4 banane koju necu brojati u ukupan unos jer ne znam koliko tu ima hidrata,svakako je zanemarljivo,pola sake orasastih plodova,voda,sve u blender.
- 150g kuvanog krompira,tunjevina,krastavci.
TRENING
- 50g rize,dve snicle pileceg filea,zelena salata+luk,posuto sa malo maslinovog ulja.
- Dve supene kasike svezeg sira,malo orasastih plodova.
Dan2,75g UH- 60g ovsenih pahuljica,supena kasika sira,2/3 dozera whey-a,1/4 banane,pola sake orasastih plodova,voda,sve u blender.
- 3 jaja sa lukom i povrcem (paprika ili svezi sampinjoni)
TRENING
- 50g rize,tunjevina ili pileci file,zelena salata ili krastavci.
- svezi sir + pola sake orasastih plodova
Dan3, 50g UH- 50g ovsenih pahuljica,supena kasika sira,2/3 dozera whey-a,1/4 banane,pola sake orasastih plodova,voda,sve u blender.
- 3 jaja+povrce,ili neka sveza salata
TRENING
- 100g krompira,pilece grudi,salata
- dve supene kasike svezeg sira,malo orasastih plodova
Dan4, BEZ UH- 2 jaja,svezi sir,krastavci
- pilece belo,kuvano na vodi sa miksom smrznutog povrca.
- tunjevina u vodi + salata+ maslinovo ulje
- svezi sir + orasasti plodovi
Ostaju mi dani sa 75,50 i 0,koje bih kopirala kao ove gore.Nekad bih umesto piletina jela oslic ili tunjevinu.Uglavnom bih unela proteine,samo bih zamenila izvor proteina.UH bi se trudila da budu tako kao sto sam napisala.