Kupujem pilece filete, ociscene od kostiju i koze, direktno u proizvodnji, imam dogovor sa gazdom Monteziva, znaci preko noci ih zakolju i jave mi i ja ujutro dodjem i uzmen spakovane i spremne za friz, uzem paket ili dva (15-30kg), smjestim u zamrzivac... Nalaze se oko 400-500m od moje kuce tako da sam na samom izvoru... hahaha
E cijena je posto uzimam direktno kod proizvodjaca 5.2e/kg, uvijek me nesto casti ali to je cijena... ta ista piletina u prodavnicama kosta izmedju 6.2-7e/kg. Uvozi se neka hrvatska, brazilska itd, koju mi ne pada na pamet da kupim jer mi se ne svidja da kupujem tako nesto, ko zna kako su je transportovali, dje su je drzali prodavci i slicno...
Ovaj tip iz Monteziva drzi zaista to na visokom nivou pa sam tu najmirniji..
Jaja kupujem kod prve komsinice, kao i mlijeko, sir, povrce...sve ekolosko... koke se setaju livadom a jaja dzambo dzet velika da ne mogu bit veca... :-)
Jaja su 0.1e/komadu sto je nesto malo ispod prodajne cijene u gradu, ali pri tom su zaista i velika i naravno uvijek dnevno svjeza, sir je 2.5e/kg...
Nemasna teletina je oko 6-7e/kg, biftek oko 10e/kg...
Kupujem Dukatov bioaktiv jogurt oko 0.4e/0.33l, tunjevinu eva u velikim komadima 1.1e/po konzervi...
Nisam nigdje mogao naci ella sir, kao i tako neke stvari koje pominjete na forumu...
Ako ima ljudi iz CG koji su na forumu, volio bi da znam cime oni dopunjavaju jos svoju ishranu...
Pozdrav