Pozdrav!
Pre godinu dana sam imao razgovor sa neuropsihijatrom oko anksioznosti i paničnih napada. Psihijatar mi je rekao da su simptomi, koje sam naveo, karakteristični za žene u tom periodu i da je moguć hormonski disbalans.
Pre tog sastanka, već sam primetio da se ne razvijam kao ostali mojih godina.
Ideja o upotrebi anaboličkih steroida se javila 2 meseca nakon seanse.
Hteo sam prvo da izmerim nivoe estrogena i testa u krvi, ali nase ustanove deru, pa sam na kraju odustao. Moja pretpostavka ( što naravno ne znači da je istina ) je da imam manjak testa ( Puno sam visok, imam jako uska ramena i struk, a siroke kukove ( svo salo mi se gomila na kukovima ), jako sam malo maljav (puno manje od prijatelja), i idem tačno 5 i po godina u teretani, s tim što sam imao pauzu od 8 meseci pre tri godine- za svo vreme treninga izgradio sam vidljivo manje mase, za razliku od ortaka sa kojima sam počeo trening( ishrana mi nije savršena, ali se trudim jako )-u svakom slučaju jako teško izgrađujem masu, uprkos pravilnom treningu i postovanju osnovnih načela bodybuildinga ).
Posle nekog istraživanja doneo sam odluku da probam anabolike( odluka je konačna ), pa bih vas zamolio da mi pogonete oko sastavljanja plana i nekih nedoumica.
Nisam hipohondar, ali pošto imam samo 19 godina imam opravdane razloge za zdravstvenu zaštitu.
Planiram da koristim jako male doze u prvom ciklusu, da bih video kako moje telo i um reaguju na poviseni nivo testa.
U planu mi je da koristim "Dianabol" ili "Naposim", odnosno methandrostenolon ( koliko shvatam oba leka imaju isti sastav? ).
Najveću paznju posvećujem zaštiti unutrašnjih organa i kože ( itekako sam svestan da moj organizam nije razvijen i da ulazim u rizik ).
Prvi ciklus bih koristio samo metan ( pokušavam da nadjem neki način na koji mogu zadrzati masu nakon ciklusa, a da pri tome izbegnem iglu - da li postoji neka oralna varijanta koja bi zamenila IV testosteron nakon prestanka dianabola?).
Zaštita:
- Ihnibitor aromataže ( nolvadex )- planiram da ga koristim i u toku ciklusa "za svaki slučaj",
- Za jetru ili "MIlk thistle" ili neki drugi domaći proizvod.
- Magnezijum
-Po potrebi krema za akne ( ne znam da li postoji neka preventiva? )
-Što se tiče srca i pritiska još nisam doneo odluku, ali naći ću neki prirodan način.
Po potrebi bih koristio propranolol i xanax ( zbog anksioznosti ).
Gledam da mi cuklus bude 4-5 nedelja i da doze variraju od 10 -20 mg d-bola. Prvih nekoliko dana bih koristio male doze od 5-10 mg ( usput, čuo sam da je dianabol bolji na duži rok, ali sa manjim dozama ? ), pa bih povećao na 15 ili 20 mg.
Glavna pitanja koja me muče su:
- Da li je istina da povišen nivo testosterona, može da dovede do još većeg rasta ( zasta ne bih da vise idem na gore, imam i vise nego sto treba)?
- Metan je klasika medju anabolicima, ali koliko sam shvatio, prepun je sporednih efekata. Tražim način da masu koju dobijem za vreme ciklusa , zadrzim i po zavrsetku. Molim vas da mi predlozite sta bih još pored inhibitora aromataže trebao korsitio kao PCT, da bih maksimalno zadrzao masu ( na stranim forumimam kazu da do 20-25 mg, ne bi trebalo da povuče previse vode ?) ili pak neki drugi vid oralnog anabolika koji će imati manje sporednih efekata i koji ne povlači toliko vodu kao metan .
-Pošto imam 19. godina da li je moguće da čak i ove male doze anabolika, dovedu do problema u budućnosti?
Najviše me interesuje kako da sačuvam svoje zdravlje prilikom korišćenja, pa bih vas zamolio da mi pomognete u zaštiti zdravlja ( način da se izbegnu svi sporedni efekti, pogotovo akne i osštećenje jetre ) i pravljenju plana ( posebno za doze noolvadexa).
Hvala unapred.
ps. Izvinjavam se što je tekst preobiman i što sadrći previše pitanja.