Nova sam, kako na forumu, tako i u svetu fitnessa i naravno imam milion pitanja, na koja se nadam da cu odgovor naci ovde.
Pre nekih godinu dana krenula sam s trcanjem na traci, ne kombinujuci ga s drugim vezbama. Nisam nikad imala nikakvih ambicija o bilo kakvom ozbiljnom joggiranju, pa sam bila jako zadovoljna postignutim rezultatom - 5 km za 30 minuta. Medjutim, zakljucila sam da mi je to pomalo jednolicno i dosadno, pa sam odlucila da kombinujem ovo s vezbama na spravama. Sad na jednom treningu trcim 15-20 minuta nesto malo brze i poslednjih par minuta ukljucim sprint. Posle toga radim vezbe za vanjski deo butina na jednoj spravi (ne zamerite mi sto ne znam nazive sprava niti vezbi), unutrasnji deo butina na drugoj, grudne misice, tricepse, bicepse i goozu takodje sve na spravama. Moja nedoumica je vezana za moju gradju: naime, visoka sam 165 cm i imam 54 kilograma. Gornji deo tela mi je proporcionalan, ali su mi butine prilicno jake, kao i listovi. Izbegavam zato da radim direktno s listovima, ali butine treniram zato sto su mi nekako "mlohave", posebno unutrasnji deo. Sad se plasim da ce mi butine od ovih vezbi biti jos jace, a ako ne budem radila s njima - ostace mlohave. Ili sta? Sta inace mislite o mom treningu (treniram 4-5 puta nedeljno)? Sta da promenim? Napominjem da mi je cilj lepo oblikovano i zategnuto telo, na kome se naziru lepo istrenirani misici, bez tendencije ka nabildanosti.
Mnogo vam hvala unapred.