Novembar 01, 2024, 06:31:52 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.970 članova - Poslednji član: MatthewEnvew
X3MShop banner

Autor Tema: Inspirativni citati  (Pročitano 9310 puta)

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
Odg: Inspirativni citati
« Odgovor #15 poslato: Novembar 12, 2013, 01:22:40 posle podne »
Druze da ti dam jedan savet, kad nekog krpis, imaj bar muda da to odradis bez ironicnih smiley-a, jer nisi Amerikanac i nema potrebe za laznom kurtoazijom.

Sad da ti prevedem znacenje mog posta: srazmerno kolicini i kvalitetu predocenih citata u postu iznad mog, taj gest je znacio SVAKA CAST.

E sada ako ti jos nesto nije jasno, slobodno pitaj otvoreno i bez uvijanja, tj, nema potrebe da mi citiras neke nazovi velikane, posebno ne ovu individu-u, ciji se uspesi mogu opravdati evidentnim ludilom.
Mazohista koji je cela veka planirao svoju smrt, tesko da ikome moze biti uzor ;)
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže filip85

• Light Heavyweight Member

Van mreže Therion

• Član
  • *
« Odgovor #17 poslato: Novembar 12, 2013, 04:04:04 posle podne »
Druze da ti dam jedan savet, kad nekog krpis, imaj bar muda da to odradis bez ironicnih smiley-a, jer nisi Amerikanac i nema potrebe za laznom kurtoazijom.

Sad da ti prevedem znacenje mog posta: srazmerno kolicini i kvalitetu predocenih citata u postu iznad mog, taj gest je znacio SVAKA CAST.

E sada ako ti jos nesto nije jasno, slobodno pitaj otvoreno i bez uvijanja, tj, nema potrebe da mi citiras neke nazovi velikane, posebno ne ovu individu-u, ciji se uspesi mogu opravdati evidentnim ludilom.
Mazohista koji je cela veka planirao svoju smrt, tesko da ikome moze biti uzor ;)

Dooobro bre... nemoj da se uzbudjujes odmah... skace kortizol  :). A ovi smajliji su mi interesantni te ih zato i koristim. A i svaku kurtoaziju prezirem kao licemerje, pa i laznu, sto se svodi na isto.
A naravno da Misima moze biti uzor, covek je bio genije i jedan od najsposobnijih i najsvestranijih ljudi u istoriji, covek celicne volje, pa moze se reci i Nadcovek. To kako je on okoncao zivot moze se objasniti i na drugi nacin, kao npr. tradicijom japanskih nacionalista, nekim idealizmom, romantizmom, kako god. Takodje treba imati u vidu njegovo, da tako nazovemo, zaljelje zbog toga sto u modernom, feminiziranom Japanu vise nije moguca herojska, muzevna, smrt. Inace, u korenu harakirija sigurno ne lezi ludilo, u bukvalnom smislu te reci, vec kodeks casti. Misima se verovatno se rukovodio ovim samurajskim savetom:
"Put samuraja je smrt. Onog trenutka kada se plasi ili izbegava smrt, on prestaje da bude ratnik.
Onaj ko odabere da nastavi da zivi iako nije ostvario svoju misiju bice prezren kao kukavica i nesposobnjakovic. Ako osoba umre nakon neuspeha, to je fanaticna i uzaludna smrt. Medjutim, ona nije necasna. Ona je zapravo put samuraja."

Naravno, to ne znaci da ako je on nekome uzor da treba da takodje izvrsi samoubistvo... to je nebuloza tako razmisljati.
VIVERE EST MILITARE!

Van mreže simas

• Član
  • *
« Odgovor #18 poslato: Novembar 20, 2013, 08:33:44 posle podne »
hvala  Ishmerish... :) mozda nisu bas svi kao izvorni jer sam ih pisao iz glave,ali ako je za utehu jos sam se suzdrzavo... :)

inace u momentima depresije i nekog trenutnog ludila koje smo svi manje/vise imali mogu u mnogome da pomognu... ali je bitno da svako pronadje svoje,jer oni koji meni odgovaraju ne znaci da ce i tebi...

yesterday i was clever and wanted to chage the world... today in am wise and am changing mysalf...
dobre odluke dolaze iz iskustva,a iskustvo opet dolazi iz losih odluka...