Jao, Zvezdana, malo je to hrane i još loše raspoređeno.
U principu, sem ako nisi odlučno rešila da se sada maksimalno sređuješ, mislim da će par korekcija mnogo da pomognu.
Doručak: bolje da bude nekoliko jajeta + ovsene ili neki dobar integralni hleb; ako mora da bude slatko, može da se ubaci nešto od crvenog voća, cimet, kokos i da bude i bolje od muslija
Užine: Nikako takve užine! govorim iz najiskrenijeg iskustva kada sam to radila, uništićeš se! dakle, opet tu malo mesa, malo lešnika, badema, ili malo krompira, pirinča. U drugoj užini taj deo sa krompirom i pirinčom nije neophodan.
Ručak: Dobro, kuvano, ali šta?
dakle, belo meso ili riba su odličan izbor, neko povrće bez zaprški, nikako prženo na ulju. Ne mora da bude klot bareno na vodi, to je zabluda, može i pečeno, sa začinima, sveže, sa uljem, itd. Opet, pirinač i krompir ne mora da se izbegavaju, samo opet: bez brda ulja, bez zaprški, itd. To generalno svaka porodica mora da reguliše. I ne beli hleb, ako se ima mogućnost, bolje integralni ili krompir, pirinač.
Večera: Musli smo već rekli da nije najsrećnije rešenje, a za večeru je najnesrećnije. Opet tu mesa i povrće će odlično da padne, ako ne, onda neki mladi sir sa, npr. lanenim semeno, ili lešnicima, bademima, orasima. Varijanta sa sirom je samo ako jedete pred spavanje, ako ne, kažem meso i povrće.
Hajde sad prema ovome što sam ispisala sastavi neki jelovnik kako ti to zamišljaš da vidimo da li je shvaćeno gradivo
Nije to mnogo kila na tu visinu, samo bez izgladnjivanja, što za organizam dijeta kao ovo što si predložila itekako jeste.