Nisu litre i litre nego po litre uz ovsene pahuljice. Jbg moram ih umociti u nesto u vodi mi je bljutavo, al ako mora, nije tesko
Za integralnu sto kazes, to sam i predpostavljao, al uzmem u trivit pekari, tamo je navodno pravo. Ili u nekim zdravim pekarama gde je kao organic food itd
Zeljko legendoo...Sad cu da ti napisem kako bi ishrana trebalo da izgleda a sve odgovore vezane za makronutrijente( proteine,uh i masti) sam ti dao jos usvom prvom odgovoru i zamolio bih te da citas pazljivo...Izbacimo sve ofarbane kifle za koje tvrde da su integralne,LITAR jogurta dnevno kome iskreno ne vidim funkciju itd.itd..Naravno, ovo je samo primer, ishrana se prilagodjava pojedincu jer je svako individua za sebe itd. itd...
Unos proteina neka bude 2 gr po kilogramu telesne tezine sto bi znacilo da ako imas 80 kg=80 kgx2 gr proteina=160 gr proteina.
Pola kg pileceg belog mesa ima oko 110 gr prot. i 10 jaja 50 gr proteina, na primer.
Pa recimo da ti je unos ugljenih hidrata 200 gr..Unos uh se racuna isto kao i kod proteina, naravno ovo je samo primer jer mi ne znamo kako reagujes na ugljene hidrate,da li imas tendenciju nakupljanja masnih naslaga itd..To bi bilo negde oko 150 gr pirinca i 100 grama ovsenih pahuljica..
Masti neka nam budu na 30-50 grama..
OBROK 1- 5 jaja+ 100 grama ovsenih (pomesas,umutis i na tiganj)+ neka salata
OBROK2- 200 gr pileceg belog+ 150 gr pirinca( ili mozes da podelis na 2 obroka, po 75 gr)+ opet mozes neku salatu
OBROK 3 -200 gr pileceg belog+ 30-ak grama badema+salata
OBROK 4 -5 jaja+omega 3
OBROK 5 - 100 grama pileceg belog+opet moze omega 3,ili orasi ili nesto slicno
Jedno zumance ima 5-6 grama masti i njih racunaas ukupni dnevni unos masti.
Posle treninga(PWM) stavis u sejk svoj whey+glutamin i mirna backa..
Mislim da posle ovako detaljnog objasnjenja je nemoguce da nije jasno kako i sta treba da izgleda..U slucaju da pitas ''a kako cu, idem u skolu''? Cinija,neki od hlebova koje je Pedja spomenuo pa sendvic sa piletimnom i saka orasa..itd..itd..