Ekipa,treba mi vasa pomoc... Dakle zamoljen sam od strane jednog 18-godišnjeg momka da mu pomognem oko dijete... Naime,ide u teretanu mozda godinu dana,tako nesto,jos uvijek je skolarac i sad se konacno odlucio za skidanje kg... E sad problem je sljedeci - u periodu od 12 (mozda malo vise) mjeseci je napredovao nenormalno,a ishrana je bila uobicajeno "mamina kuhinja",hljeba puno,jogurata,jaja znaci standardno za jednog tinejdzera koji ne zaradjuje za sebe. Znaci imao je srecu,genetika mu naklonjena,tu i tamo poneki whey i radio je bas s jakim ljudima od samog starta,sve mu je bilo objasnjeno i servirano na tacni sto se tice forme i filozofije treninga,ali s ishranom nikako... Tako da ja kad sam cuo da su mu neki savjetovali snitu hljeba i meda za dorucak,za rucak kuvano povrce na vodu,uzina casa nemasnog jogurta,vecera sardina i puno vode u toku dana morao sam pomoc covjeku da se ne pati i krene kako treba...
Znaci rotacije standardno sam mu preporucio,objasnio kako sta,uloga ovog/uloga onog u cijeloj prici i vec od ponedjlejka krece punom parom...
E sad ja nisam siguran oko par stvari :
1) da li ce ga ovakva nagla promjena ishrane i drasticno odnosno iznenadno rezanje kalorija automatski uvesti u katabolizam i "pojest" misice iako bi u dijetu ukljucio 8.1.1 bcaa i glut pokraj naravno 100% sredjene ishrane ?
2) sta je najbolje na dijeti,tj. koje antikatabolike , da li je to po vama npr. 20 gr. EAA prije i poslije treninga ili 10 gr Bcaa i 10 gr glut. prije i poslije treninga s whey-om?
pozz.