a jebiga znaci izadjes na binu prvi put i ne pobjedis li,nista odustaj i gotovo nije svaki put pobjeda bitna,bitno je se spremiti dati sve od sebe pa sta i da budes 2,3,4, nije lose
Bilo kojim sportom da se bavis logicno mi je da zelis pobjediti, znaci ta zelja da budes najbolji ce biti i najbolja motivacija koja ce ti pomoci da prevazidjes neke lose momente, ako si fokusiran i dajes sve od sebe uspjeces da iz sebe izvuces najbolje, da zbog tog PRVOG mjesta, POBJEDI na nekom takmicenju, POBJEDI u nekom mecu ucinis ono za sta sam siguran neces imati dovoljno istrajnosti ako ides s tim stavom da se samo pojavis i "ucestvujes"...
Znaci nema idem da osvojim 3, 4 ili 5 mjesto... nego ides da sve rasturis... mislim da je to pravi pristup...
Naravno mislim da to treba da bude ono sto koristis za sebe, ono sto ce te prevesti preko bola, ili zelje za necim sto ti nije propisano ishranom ili sta vec, a ne da ides samo i okolo i govois "ja sam najbolji" kao sto rade neki idioti...
A kada dodje i prodje takmicenje znaces da si ucinio sve sto je u tvojoj moci, pa ako je neko zaista bio bolji cestitas mu i postavis sebi novi cilj, da ti se neko drugo, trece ili peto mjesto vise ne ponovi...
To je neko moje misljenje... POZZ