Večeras se svašta pravilo za sutra - neću stan da vidim sutra pa sam morala sve unapred da spremim.
Rolnice sa piletinom i spanaćem- 350g piletine
- oko 150g spanaća zamrznutog
- kašika Megglea
- jaje
- pola kašike senfa
- so
Piletina se isfiletira na jako tanke listiće, a svi ostali sastojci se spoje u jedan tzv. nadev i onda se na svaki listić stavi po malo nadeva i urola se. Ako je potrebno, iskoristi se čačkalica da drži to zajedno. To se sve naređa na peki papir (u pleh) i onda se peče u prethodno zagrejanoj rerni na nekih 200-220 stepeni nekih 40minuta. Preko sam, naravno, posipala susam.
Ja sam večeras imala problema sa jako retkim nadevom, i još nisam kupila čist spanać (
) nego je to neka mešavina iz maksija spanać i krompir
i još sam loše listiće napravila tako da ovo nije mnogo reprezentativno, ali praviću ponovo sa ellom, koja je gušća, i samo spanaćem pa ću da okačim kako to stvarno treba da izgleda.
Ovako izgleda pre pečenja:
Uploaded with
ImageShack.comPa posle (mafine ću sledeće da objasnim):
Uploaded with
ImageShack.comUploaded with
ImageShack.comE a pošto sam već uključivala rernu, rešila sam da napravim doručak za sutra. To je klasična smesa za "palačinke":
Ovseni mafini sa kokosom
- 75g ovsenih (sirovih)
- 4 jaja (dva žumanca)
- dooosta kokosa
- cimet
- tečni zaslađivač
Podelila sam ovu smesu u šest silikonskih korpica za mafine, a ko ima silikonski pleh, ili običan, može i tako.
Ovako su izgledali na kraju:
Uploaded with
ImageShack.comI evo još nešto od UH, kako jedem pirinač - skuvam ga, procedim, ubacim unutra zaslađivač, opet - puno kokosa, i onda je cool i sladak:
Uploaded with
ImageShack.comToliko za ovu nedelju od mene