Pitanje za cardio junkie
Poz drugari. Molio bi za jedan savjet od iskusnog clana koji se razumije malo vise u kardio tj. trcanje.
Vec 2mj. pokusavam da spremim kuperov test ali mi ne uspijeva.
Treba da pretrcim 3000+m za 12min. Treniram vec 2 mj. 3-4 puta sedmicno.
Poceo sam sa duzim džogingom prvih 15tak dana dok nisam dosao u fazu da trcim 10Km za 55min,tada sam presao na kraće relacije i brži tempo.
Problem je sto sporo napredujem , a u zadnje vrijeme cini mi se cak i nazadujem. Ne znam sta cinim pogresno. Preije 15tak dana sam par puta trcao 2600m medjutim u zadnje vrijeme m ise kvari taj rezultat umjesto da dobijam na vremenu ja nazadujem. Mislio sam da sam se pretrenirao pa sam pauzirao 2 dana,masirao noge dobro se hranio ali dzaba.
U zadnje vrijeme kada dodjem na stadion zagrijem se ,otrcim lagano 2 gruga i zatim trcim kuperov test . Posle toga ako me noge ne bole otrcim lagano 3-5 krugova i to mi je trening.
Prije 3 dana sam trcao hit 30s sprint 30sec lagano hodanje 12 puta ,dusa mi na nos izasla. Odmarao 2 dana izasao na teren ali napredak 0.
Sto se ishrane tice hranim se solidno. 3-4 obroga dnevno, bude tu dosta nekog kuhanja ali gledam da imam makar 1 visoko proteinski obrok , bilo da su bijelanca sa necim ili neko meso i uzmem neke kvalitetne ugljenhidrate .
Sto se dodataka tice .
2 puta whey dnevno (cc2X40gr. prot), prije treninga 5gr.creatin,cesto popijem i noexplode ali ne stalno. Posle treninga šejk 30gr whey ,30gr glycomaize (ugljeni hidrati) i 5gr. creatina. Za vrijeme treninga pijem rastvor vode i 15-20ml IRONMAXX AMINOCRAFT (tečne amino kis.). Prije spavanja popijem casein i pojedem jednu NANOX BCAA SHOTS 5000 PRO tabletu. Mislim da ce te se sloziti da je ovo solidno.
2mj su prosla , imam jos cc 90 dana da spremim test.
Razmisljao sam na sl sistem 6 puta nedeljno.
1. dan 5X4 kruga cc1600m pri tom gledati da ne trcim preko 8min
2. dan dzoging, izdrzljivost. cc 20-25krugova 8-10Km 50-55min
3. dan hit 30sec sprint 30sec lagano hodanje 12puta pa 3-5 krugova lagani dzoging.
4. dan pauza
5. dan trcanje kuperovog testa, mjerenje. Posle testa 5 krugova laganim tempom u svaki krug ubaciti sprint 100-150m.
zatim ponavljanje ciklusa i tako do kraja.
Molim iskusne clanove za savjet. Kome nije mrsko da procita
.
Da li sam nesto pogresno radio , sta je pogresno po vasem misljenju . Sta mislite o novom rasporedu treninga. Po vasem misljenu da li je moguce da spremim ovaj test za 60 dana.
Hvala na odgovoru.