Veliki pozdrav svima!
Prvo, zelim da se zahvalim svim ucesnicima koji su doprineli da ovaj forum bude pravi izvor znanja. Citam vec dugo i pronasla sam odgovore na razna pitanja.
Sada da se ukratko predstavim: 170cm, 52kg, bf 9%. Staza u teretani imam od srednje skole, prva teretana Extreme. Dakle vec dugo i ozbiljno vezbam i to pre svega zato sto jako volim. U sve ulazim veoma sistematicno, planiram, razmisljam, citam, primenjujem... U teretani vezbam jace od mnogih muskaraca, treniram 5-6 puta nedeljno iako imam mnoge obaveze s obzirom na to da se bavim veoma ozbiljnim poslom.
Pitanje: Poslednjih par godina neki treneri, takmicari i generalno ljudi oko mene, me savetuju da treba da se takmicim jer bih sigurno uzela medalju. Ranije me to nije toliko interesovalo, bavim se poptuno drugim stvarima u zivotu. Medjutim, u poslednje vreme sam blize ideji da se upustim u takmicarske vode (mislim prvenstveno na bikini kategoriju). Interesuje me sledece: ko bi iz sveta bodybuildinga po vasem misljenju bio nakompetentniji da sprema takmicarke? Ne mislim samo na trening, ishranu i suplementaciju, vec i na pozing, iskustvo na takmicenjima, upucenost u tekuca desavanja, itd. Znam i cula sam za mnoge, da ne nabrajam sada, ali me interesuje misljenje onih koji imaju iskustva na takicenjima. Takodje, koji klubovi najvise guraju i podrzavaju svoje takmicare?
Hvala na citanju i svim odgovorima!
Pozdrav!