Pozdrav! Imam 19 godina , dizem tegove skoro 3 godine. Poslednjih godinu dana sam poceo da pazim sa ishranom ,dok sam zadnjih mjesec dana poceo da koristim suplemente ( USN protein IGF ,USN kreatin i glutamin ).Treniram 5 puta sedmicno ( ruke , noge, grudi , ledja ,ramena ) ,odradim po 6 vjezbi , svake sedmice mijenjam nesto, da mi trening nikad ne bude isti. Ne treniram vise od sat vremena,posle toga odradim 15 minuta kardio HIIT ili trbusnjake .Problem je sto duzi period se ne pomjeram sa masom i sa snagom ,trudim se sto vise mogu al nekako mislim da ne ide. Evo da napisem plan ishrane
1.obrok - 5 bjelanaca ,100 grama ovsenih i mjerica navedenog wheya
2. Obrok - posto zivim sa roditeljima uvjek mi nesto razlicito bude ,al uglavnom svaki dan jedem meso sa nekim povrcem kuvanim
3.Obrok -sat vremena prije treninga popijem shake ( pola mjerice wheya ,5 gr glutamina , 5 gr kreatina ) i rize (oko 100-150 grama ) ,ubacim cesto nesto voca
4.Odmah posle treninga popijem opet shakee ( mjerica ipo wheya,5 gr glutamina , 5 gr kreatina ) i rize 100-150 grama
5. Obrok - meso od rucka, povrce
6. Obrok - opet meso ili tunjevinu
Ne mjerim koliko mesa pojedem dnevno jer bi mi onda roditelji tek rekli da sam puko , al pojedem sigurno oko 500 grama dnevno.Bio sam kod nutricioniste i imam 7.4 % masti , i kao za moju visinu i tezinu je normalno da se ima 28-36kg misica a ja imam 38 ,tako nesto mi je kao rekla , i kaze mi kao ne treba ti vise ovo ono , al ja bi da dobijem jos mase. Visok sam 177 cm ,tezak 72 kila (sa kojih se vec duzi vremenski period nisam pomjerio ) .Volim da treniram, nikad ne preskacem treninge, i nzm gdje grijesim.