Ne znam koji ti je background, pretpostavljam da si udarač, čim imaš problema sa hvatačima. No bilo kako bilo da seposvetiš MMA 9 meseci je svakako malo. Za to vreme možeš da se spremiš jedino za protivnika koga znaš od ranije i imaš njegove mečeve (ako nisi ranje imao mečeve...).
Problem je verovatno u treningu. PL je svakako velika dopuna svemu tome. Treba bi da razmisliš kako ćeš u budućnosti da koncipiraš treninge snage. Za početak kako ti izgledaju MMA treninzi i koliko ih imaš nedeljno?
Ukoliko ih imaš ( a znam da imaš više od tri) snagu ćeš svesti na 2 x nedeljno, što je optimum neki. Moraš početi voditi računa o eksplozivnosti i to je još jedna od stvari kojoj će te naučiti PL. POred osnovnih vežbi BP, DL, SQ, ubaci high pulls i vremenom u zavisnosti od ekipe sa kojom radiš i da li neko može da ti pomogne nabačaj.
Možeš raditi 531 Wendlerov program, ali ne da ideš 2 lifta po treningu, nego jedan, pa da svaki mikrociklus traje 2 nedelje tj da ti lift pada jednom u dve nedelje i tu ubaci elemente WL. Takođe jugg super program i još 1000 drugih, no sve u svemu radikalni rezovi u treningu sigurno ti slede
Druga stvar pliometrija. U kombinaciji sa PL daje strašne rezultate, imaš dosta video po YT NFL igrača kako rade, pa se malo vodi time, takođe čitaj defranca. Uz 2 x snagu 1 x plyo je dovoljno. Možda čak i 1 x u dve nedelje da izbegneš pretreniranost.
Treća stvar rad sa rvačima Ne znam u kom klubu radiš, ali najbolje bi bilo da imaš rvača koji je ranije radio judo po starim pravilima. Kod nas jednostavno slobodni stil nikada nije dobio pažnju koju zaslužuje i 95% rvačkih klubova radi grčko rimski. U ovih 5 % spada Železničar Bgd, Mladost Valjevo koji ponekad rade, malo Sombor, ponekad Fruškogorac S Kamenica. Zači to su klubovi gde treba MMA borci da rade, jer se tamo rade i noge. Manje više i njima je svima (osim Železničaru) primarno da rade GR stil, a ovo usput, no sa njima treba raditi jer čuvaju noge i znaju tehnike. Sve tehnike tipa single/double leg, ouchi, kouchi gari, kate guruma itd prolaze lako kod rvača GR stilom. KAda se sretneš sa rvačem koji radi slobodni videćeš kolika je važnost eksplozivnosg sprawla. U vežbanju njega može puno da ti pomogne prowler recimo
Četvrto i završavam ovaj moj najduži post na ovom forumu
...možda ti je rano za hemiju dok ne savladaš ovakav način treninranja bar neko vreme. Sredi trening do tančina, ishrana ti je rekao si sređena i onda kreni polako. Kod nas ne znam da je iko testiran ko radi MMA
, ali doći će i to vreme. Neću oko toga pametovati puno, ali s obzirom da sam radio sa ponekim borcem kreni polako, Milan ti je rekao kako, samo bih dodao u kasnijim ciklusima bolde jer svaki svaki svaki borac nju dodaje u toku kondicionih priprema i halotestin, ali pitanje je koiko je halo kod nas ispravan.
Eto
gotov sam