Pozdrav svima!
Pokupila sam dosta korisnih informacija, citajuci vas, ali ipak da izlozim svoj problem
Visina172 BMR-1550
Tezina 72 TDEE-1900
Godine 24
Treniram 3x nedeljno vec skoro 2 godine ( fitnes- 45 min prvi deo treninga je zagrevanje sa skakutanjem nekih 20-ak min nakon toga ponedeljak vezbe za ruke sa bucicama,
sreda noge- iskoraci, cucnjevi...,
petak kombinacije svega i svacega sa pilates loptama.. posle toga ja obavezno odradim kardio minimum 30 minuta na traci, bicikli ili skijama... znaci, ternig nikad kraci od1,5h
Inace kad imam vremena, obicno danima kad ne idem na trening, odem predvece na trcanje 8, 9km...
Problem sa ovim treninzima mi je sto vrlo cesto imam upalu pokosnice potkolenice, i bole me listovi (lekar mi je rekao da je to od doskoka prilikom ovog skakutanja)
Znam da mi trening nije idealan, mada misica imam ali nikako da pocnu da se vide, posto vec 6 meseci stojim u mestu na ta 72 kg i nikako da odem dole. I trcanje i vezbe sa tegovima, sve mi to prija, lepo se osecam posle treninga ali je pocelo da me izludjuje sto se nenormalno oznojim i premorim, a rezultata nema
((
A cilj mi je da skinem 10-12kg.
Svesna sam da je glavni problem ishrana, mada moram priznati da se ni do sad nisam toliko lose hranila. (Dorucak musli sa mlekom i 1/2 banane, rucak mnooogo salate i neko meso ili testenina, neka vocka, posle treninga salata i sardina ili sir... naravno upadnu i koji slatkis, ali generalno nista preterano, grickalice i hlebovi odavno nisu na mojoj listi...
-Resila sam da idem na rotacije UH, pa bih molila nekog da me malo bolje uputi, konkretno za moj slucaj:
treninzi su mi ponedeljkom sredom i petkom od 18-19.30, ubacim i trcanje recimo utorkom uvece, i subotom ili nedeljom ujutru... koja rotacija bi meni najvise odgovarala?
-Posto su se obaveze na fakultetu zavrsile, i imam sve vreme ovoga sveta da se lepo organizujem, a sto je jos bitnije i VOLJE I ZELJE da nesto radikalno promenim, i konacno imam telo kakvo zelim,da li mozete da me posavetujete i sto se tice treniranja, da li je mozda bolje da uz rotacije radim neki drugi tip vezbi( lupam-da krenem u klasicnu teretanu popodne, pa da mi instruktor pise program, a ujutru da radim kardio?! I koliko puta nedeljno? )
Help pliz