Juce sam bio kod fizioterapeuta, zbog neke sitne povrede ledja i na kraju seanse mi je rekao da imam disbalans misica.
O cemu se radi zapravo? Radi se o tome da su mi noge i ledja prejako razvijeni a trupni i grudni deo misica, zajedno sa ramenim pojasem (i rukama) slabije.
To govore i moja zapazanja na odredjenim vezbama, kao sto su cucanj, benc i power clean. (Benc je najslabiji)
Nije neka velika razlika, ali svaki disbalans moze da dovede, tj da prouzrokuje odredjene povrede.
S toga, imam kosinu u ramenima, i desni kuk mi je vise u karlici od levog (jer se oslanjam na tu nogu) "Kod svakoga moze da se desi vremenom"
E sad, moje pitanje je kako da promenim program, tj svestan sam da bih vise trebao da radim ruke, ramena i grudi, ali kako da sastavim program? Zato sto trenutno radim ovaj program, i ne bih nesto da ga menjam.
Pa kad bi mogao da cujem savet nekog "strucnijeg" kojim danima i u kojim serijama da ubacim vezbe za ove parcije koje sam slabije razvijao u odnosu na noge i ledja, bio bih mu vrlo zahvalan
(Inace, ne bavim se bb, sportista sam)
ILI, na kraju krajeva, ako bi neko mogao da mi preporuci neki program gde ima vise "ruku" nego "nogu", pored saveta, bio bih takodje vrlo zahvalan