Pozdrav! Ja sam Tijana i imam 21 godinu.
Citam forum par nedelja i imam par pitanja. U kratkim crtama cu vam ispricati moju pricu.
Pre 3 godina sam skinula 50 kg ovom ishranom (sto bi neki rekli bodibilderskom ishranom) ali bez ikakvog treninga.
Do sada mi se nije vratila kilaza iako nisam nastavila striktno da se hranim na taj nacin, ali zato imam problem vrlo opustenih tricepsa i ostao mi je visak na stomaku i kukovima. Trenirala sam aerobik poslednjih godinu dana ali nisam vodila racuna o ishrani tako da je to rezultiralo samo u jacim misicima u nogama tako da sam zadovoljna sto se makar nogu tice.
U svakom slucaju, imam oko 15kg viska koje sam konacno resila da sredim i ponovo sam zapocela sa ishranom pre 20 dana i prvi put zakoracila u teretanu.
Visina: 186
Tezina: 89
BMI: 25
TDEE: 2,705kcal
Planiran deficit 25% sa treningom 5x nedeljno - 2,029kcal
Primer ishrane:
D: 40g ovsenih sa 200ml jogurta 0% masnoce ili 4-5 belanca sa mladim lukom
U: pomorandza
R: 150gr piletine sa 200gr krompira, ili 200gr oslica sa nekim drugim povrcem
U: 50gr badema
V: Tunjevina sa 100gr ella sira ili salatom, ili 150gr piletine sa ella sirom
Da napomenem da nazalost ne mogu da radim kardio ujutru i da mi dorucak obicno pocne oko 13h-14h.
U 23h zavrsavam sa treningom pa onda sledi obrok od proteina i ella sira.
Zanima me da li to sto kasno jedem moze da me znatno nazaduje sto se i ishrane i treninga tice?Medjuobroke tj uzine trenutno bas ne postujem cesto sa obzirom da od starta dana krecem kasno da jedem, obicno treniram posle rucka i nekako mi bas ne ide da odmah posle treninga jedem zdrave masti nekako se plasim da ne pokvarim sve sto sam uradila na treningu..
Interesuje me da li bih mogla ujutru jos nesto umesto ovsenih da jedem posto mi je malo mucno da sazvacem a i gladna sam posle njih..Sto se tice treninga, 20 dana sam na kruznom treningu, radim
1 dan - noge
2 dan - gornji deo tela
3 dan - noge
4 dan - odmor
5 dan - gornji deo tela
6 dan - noge
7 dan - odmor
Trening mi traje 2 do 2 i po sata. Zagrevam se na kardio spravi 5 minuta pa zapocinjem trening sa tezinama. Posle treninga sa tezinama radim kardio 30-45 minuta.
Zanima me da li bih na drugaciji nacin trebalo da rasporedim trening, posto mi je juce devojka koja radi u teretani rekla da treba da treniram dva dana pa da pravim pauzu i tako u krug, posto sam juce jako tesko radila iskorak sa upalom misica...
I da li je sada vreme da prestanem sa kruznim treningom i pocnem svaki dan da radim odredjene particije misica iako i dalje svaki drugi dan imam upalu nekog drugog dela tela?
Takodje sam citala da ne valja raditi trening sa tezinama i intezivni kardio posle takvog treninga posto kardio moze da sagori i misice?
Da li bih trebalo da odvojim trening sa tezinama i kardio trening u razlicitim danima?
Da li je moguce oblikovati vrlo opustene tricepse u teretani ili je to ipak resivo samo operacijom?Zanima me i da li su mi trenutno neophodni suplementi ili bih to trebalo da ubacim posle par meseca treninga u teretani?Postavicu slike uskoro kad se budem slikala...
To bi bilo to, nadam se savetima i da nisam previse udavila