BOKS: Vitalij Kličko, bivši svjetski teškaški prvak
Vitalij Kličko: Cro Cop istukao bi Mikea Tysona Autor Dražen Brajdić
Sinoć se u Cavtatu pojavio još jedan vrlo visok boksački gost, dva metra visoki Vitalij Kličko, bivši WBC-ov svjetski teškaški prvak. Zaslugom šarma Roberte, Ksenije i Anđela iz agencije Dubrovnik Partner uspjeli smo prozboriti koju s tim divom profinjenih manira. Uostalom, riječ je o doktoru sportskih znanosti koji izgleda elegantno i moćno. Uostalom, Bossov je maneken već godinama.
Rocky je u prvom filmu tog serijala bio odjeven u Bossovu opremu. Zbog Rockyja sam zavolio boks, a s njim i Huga Bossa.
Jedino je brat boljiZbog ozljede koljena prekinuo je karijeru. Otišao je 2005., kada je bio na vrhu. No njegov trener Emanuel Steward govori da bi, da se vrati, opet bio gospodar teškaškog ringa.
Kada gledam borbe za svjetski naslov i ja imam takav osjećaj. Jedino je brat Vladimir bolji od mene. Vjerujem da imam boksačko znanje dostatno za naslov, no tijelo me ne služi. Ipak, tko zna, možda se vratim.
Ljudi ga ponajviše pamte po iznimnom otporu velikom Lennoxu Lewisu, baš kao i našeg Željka Mavrovića.
Željko je trebao biti svjetski prvak. Šteta što ga je tijelo izdalo prije postizanja vrhunca.
Vitalij Kličko dobro poznaje još jednog hrvatskog fajtera. Svojedobno mu je u Hamburgu sparirao Mirko Filipović, pobjednik Grand Prixa u ultimate fightu.
Mirko nije bio posebno boksački tehnički dotjeran, ali je bio vrlo agresivan, odličan atlet i s njim mi nije bilo lako.
Pride je preopasanVitalij priznaje da po pravilima ultimate fighta niti jedan boksač s Cro Copom nema izgleda, pa ni on sam. No, Pride nije za njega.
Nikad se ne bih borio u ultimate fightu, to je preopasno za mene. To vam je kao kada bih ja kao veliki šahovski poklonik igrao šah s Kramnikom. Jasno je da ne bih imao izgleda. Čuo sam da se pričalo o mogućem okršaju Tysona s Mirkom. Bila bi to Tysonu velika pogreška. Možda bi Tyson otprije 15 godina i imao nekih izgleda, no ovako psihički slomljen nema nikakvih.
Izvor:
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sports/more/664198/index.do