Novembar 01, 2024, 09:34:20 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: pomoc oko rotacije UH! svi ste dobrodosli :-)  (Pročitano 6448 puta)

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
pomoc oko rotacije UH! svi ste dobrodosli :-)
« poslato: Maj 06, 2013, 05:39:35 posle podne »
za pocetak da naglasim da sam cele teme 3,2,1 i keto procitao i na osnovu svega iznetog zelim da dam svoj rezime i plan i da postavim par pitanje koje ce pomoci i meni i svakome ko ima slicne nedoumice.
pa da pocnem :-)
visok sam 197, 100 kg! plan je slinuti 10 kg za 2 meseca, znam da je uz jaku volju, disciplinu i trening moguce pa da ne bih gresio trazim pomoc. Plan je da budem na rotacijama 4-5 nedelja i posle toga keto 4-5 nedelja. rotacije sam radio prosle godine po sistemu koji je Pedja napisao na prvoj strani i imao sam stvarno odlicne rezulzate, ali nakon ponovnog citanja teme uvideo sam da to nije nakbolje resenje. zato me zanima vase misljenje o sledece dve rotacije, koji je princip bolji?
1. 0 150 100 50 300 0 300 ili kao sto je recimo predlozio jedan decko u slicnoj temi
2. 200 150 75 0 150 75 0.
po mom misljenju ova prva varijanta je bolja ali zelim da cujem ostale, jer svi hvala ovaj njegov predlog pa me zanima da li ja gresim i da li da se prebacim na drugu varijantu ili da ostanem na prvoj?
da ne bih sada pisao roman, sve sto vas zanima pitajte pa cu ja dodatno napisati.
ishrana: p- belo meso, tunjevina, jaja, uh- krompir, pirinac, ovsene. o mastima ne vodim racunicu, salatu pravim sa dve kasike maslinovog, 4-5 tabl omega 3 i 30-40 grama oraha, lesnika ili badema. ako treba napisacu i celu nedeljnu isranu. od supsa- amino whey, bcaa, glutamin, tecne ak u toku treninga, omega 3, super multi kompleks i l-carnitin. trening svaki dan po jedna misicna partija- grudi, ledja, ramena, noge, ruke. kardio 3-5 puta nedeljno...
izvinjavam se na duzem postu, neka se ukljuci ko hoce. pozdrav

Van mreže Marko Dj.

• Middleweight Member
Odg: pomoc oko rotacije UH! svi ste dobrodosli :-)
« Odgovor #1 poslato: Maj 06, 2013, 06:56:32 posle podne »
Prvo,mislim da bi ljepse-citkije bilo da napises jelovnik po obrocima-danima.
Nema potrebe sad da se ogranicavas koliko ces da skidas,jer kad siknes i tih 10kg mozda pozelis jos da se rezes,covjek nikad zadovoljan :D
Trebao si napisati i kako si se hranio do sada,je li bio ono junk ili ipak koliko toliko regulisano?jer ako je bio totalni junk ti ces skinuti sigurno 5kg za 2nedelje na skros skredjenoj ishrani(ali tih 5kg nece biti 5kg masti).I moje neko misljenje ako si se do sada hranio junkom mozda bi bolje bilo da predjes na 'cistu' hranu,pripazis malo na hidrate i poslije nedelju,dvije predjes na rotacije.
Sto se rotacija tice,za pocetak nema potrebe za 2dana sa 0uh.Mozes sa jednom 0 i tako picis neko vrijeme,kad vidis da si stao sa skidanjem onda dodas jos jednu nulu.Lijepo ispisi jelovnik i izbaci,nemoj da ti je muka...
Sto se suplementacije tice,odlicno.

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Maj 06, 2013, 07:55:36 posle podne »
kao prvo hvala za odgovor.
Ovako, to sto si me posavetovao sam vec uradio, bio sam bas na junku do marta i onda sam zadnjih mesec dana, celi april,  skroz sredio ishranu, 200 gr proteina dnevno(pilece belo, tuna, jaja), uh sam unosio izmedju 150-300(krompir, pirinac, ovsene), masti 6 kapsula omega 3 i po 50 gr badema ili lesnika, skinuo sam 2-3 kile naravno ne masti. to sam radio upravo iz tog razloga da bih spreman krenuo na rotacije.
I to za nule sam razmisljao i bas zbog toga i pitam ostale jer znam da je mozda bolje sa jednom pa kada stane da ubacim drugu nulu i malo pojacam kardio. evo mog plana ishrane i treninga po prvoj varijanti pomenutih rotacija.
pon: oko 9h- lagani kardio 20-25 min, pre kardia 10 gr bcaa i 10 gr glutamina
          oko 10h- 6 belanaca i 2 cela jaja na teflonu bez icega
          oko 13h- trening sa tegovima-grudi: po 15 gr bcaa i glutamina pre treninga, 2 merice tecnih( 60ml) u toku treninga i pwm( 1,5 whey hydro, 10 gr bcaa 10 gr glutamina, 10 gr dexa, 10 gr malta)
           oko 14 i 30h- 250 gr pileceg belog + salata
            oko 18h- 200 gr pileceg + salata             oko 21h- tunjevina + salata
            oko 24h- pola elle i merica wheya o mastima kao sto je pedja rekao ne vodim preterano racuna po jednu omega 3 posle svakog obroka i 2 kasicice maslinovog sa salatom
utorak: lagani kardio 20-25 min
             1. 6 belnaca i 2 cela jajeta teflon i 100 gr ovsenih sa vodom (60gr uh)
             2. trening sa tegovima posle pwm
             3. 150 gr pileceg + 110 gr pirinca ( 90 gr uh) + salata
             4. 150 gr belog mesa + salata
             5. tunjevina + salata
             6. pola elle pred spavanje
sreda: lagani kardio 20-25 min
             1. 6 belanaca + 2 cela + 100 gr ovsenih
              2. trening+ pwm
              3. 200 gr pileceg + 50 gr pirinca ili 250 gr krompira+ salata
              4. tunjevina+ salata
              5. 150 gr belog + salata
              6. pola elle u merica wheya
cetvrtak: hiit oko 25 min
               1. 6 belanaca + 2 cela
               2. trening + pwm
               3. 200 gr belog + 250 gr krompira
               4. tunjevina+ salata
               5. 200 gr belog + salata
               6. pola elle + whey
petak:    hiit oko 20-25 min
              1. 4 belanaca+ 2 cela+ 150gr ovsenih
              2. trening + pwm
              3. 150 gr belog + 100 gr pirinca
              4. tunjevina + 100 gr pirinca
              5. 150 gr belog + 250 gr krompira
              6. pola elle
subota: nema treninga
              1. 6 belanaca+ 2 cela
              2. tunjevina + salata
              3. 250 gr belog + salata
              4. tunjevina+ salata
              5. 250 gr belog+ salata
              6. pola elle + whey
nedelja: nema treninga
              1. 4 belanaca+ 2 cela + 150 gr ovsenih
              2. tunjevina + 100 gr pirinca + salata
              3. 150 gr belog + 100 gr pirinca
              4. tunjevina + 250 gr krompira
              5. pola elle
to bi bilo to. e sada pitanja
1. da li je ovako ok da smanjujem proteine kada mi je veci unos uh
2. mislim da moze ali ajde provera, da li moze u toku dana jedan kratki espreso sa 2 natrena?
3. jel ok da masti uzimam samo 6 kaps omega 3 i 2-3 kasicice maslinovog sa salatama dnevno ili treba neka promena?

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 06, 2013, 08:52:13 posle podne »
Plan nije los mada nisam siguran da ces za 10 nedelja skinuti 10kg, kilo nedejlno je bas izazov. Pa i ne moras da smanjujes B kad povecas uh jer 300gr mesa za coveka od 100kg nije nista. I zdrave masti su ti ok sa obzirom da uzimas o orasto jos kolko sam ukapirao. Mozes espresa kolko hoces narocito bez mleka. Najbolje je da u danima kad ne treniras unosis velike kolicine uh. Tebi i hiit i low traju isto???Kupi neki sagorevac da te dize iz kreveta za kardio i da ubraza proces.

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Maj 06, 2013, 09:25:16 posle podne »
traju mi i low i hiit isto iz razloga sto zelim lagano da krenem, pa onda recimo za dve nedelje da menjam rotaciju pa da postepeno povecavam duzinu i low-a i hiit, da ne bih odmah iskoristio sve adute, i ovo sa dve nule cu videti da li da ostavim ili da krenem sa jednom.
za kafu sam bio siguran nego me ovaj natren nervira, mada mislim da je Pedja jednom rekao da su 2-3 dnevno ok, tako da cu se drzati tog saveta. naravno bez mleka espreso.
a sto se tice velike kolicine uh u dane kada ne treniram, jel si siguran za to? mislim i meni ima vise logike da bude tako ali par puta je Pedja objasnjavao da se ne opterecujemo sa tim a i onda bi mi bila dva dana za redom sa visokim nivoom uh, mada naravno mogu da pauziram neki dan tokom nedelje a da hiit prebacim u subotu.
zato sam i otvorio temu, nisam pocetnik, dosta toga sam procitao i naucio na ovom forumu, na kojem sam vec godinama ali naravno da sam daleko od proverenih ljudi ovde zato mi i trebaju saveti pa ako mislis ti ili bilo ko da treba da menjam rotaciju ili nesto slobodno predlozite.
Sto se tice smanjenja proteina u danima sa 300 uh to zbog Pedjine omiljene matematike :-) salim se ali ozb ako unesem 300 gr uh, 200 gr proteina i 50 gr masti dnevno. mada i to sto kazes ni to nije strasno, oko 1500 cal mozda malo vise ali i to je ok...
za sagorevaca cu videti jer su mi pri kraju bcaa i glutamin a i whey pa se to mora obnoviti u ogistri :-)

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 06, 2013, 09:34:51 posle podne »
Mozes vestackog zasladjivaca koliko hoces kad si na rotacijama a kad si na keto ima ko ne moze. A za uh rekao sam ti da dane sa velikim unosom uh to jest punjenje planiras kad ne treniras.

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Maj 06, 2013, 09:38:39 posle podne »
ok poslusacu te za punjenje samo mi daj neki predlog kako da promenim rotaciju ili samo zamenim petak i subotu? u petak da ne treniram a u subotu da radim hiit i tegove koje sam planirao u petak. sta ti mislis?

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #7 poslato: Maj 06, 2013, 09:46:27 posle podne »
Ma treniraj tako 5-2, ja bih ovako 0  75 150 75 0 200 150  pa onda kad posle jedno pet nedelja 0  75 0 100 0 200 200. Hiit treniraj na pocetku dok su ti depoi puni.

Van mreže Marko Dj.

• Middleweight Member
« Odgovor #8 poslato: Maj 06, 2013, 11:25:34 posle podne »
sto se tice LI kardia nemoj raditi to ispod 30min,mislim da nema nesto puno koristi trcati 20min pri niskim 'obrtajima'.
icko zasto najveci unos uh u danima kada se ne trenira?nemoj da mislis da to osporavam ili nesto,samo me interesuje zbog cega?

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Maj 07, 2013, 12:01:59 pre podne »
Mene zanima zasto se generalno u rotacijama smanjuju kolicine uh? tj, u danima sa najvecim unosom istih?
znam kada je pre Pedja otpocinjao temu "1,2,3 trbusnjaci za leto" govorio je o unosu 3 gr uh po kg, zasto se sada ide na 2? Vidim da je i Icko to predlozio a i video sam par rotacija ovde skorije i isto je na dan sa najvise uh  savetovano 200? Zar nije logicnije da ide makar 3 po kg jer i u tom slucaju i da se unosi 2 gr proteina opet postoji kalorijski deficit, zasto praviti bas toliki deficit sa 2 gr kada to po mom misljenju moze samo naskoditi nakon zavrsetka dijete. Naravno postoje periodi privikavanja na vecu kolicinu uh posle dijete ali opet...
Icko necu 10 nedelja da budem na rotacijama, mozda 3 po jednom sistemu, 3 po nekoj drugoj kombinaciji i posle hocu na keto. jer sam malo zakasnio da cekam rotacije do kraja da deluju pre nego sto predjem na keto, jbga...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Maj 07, 2013, 06:23:16 pre podne »
Citat
Zar nije logicnije da ide makar 3 po kg jer i u tom slucaju i da se unosi 2 gr proteina opet postoji kalorijski deficit, zasto praviti bas toliki deficit sa 2 gr kada to po mom misljenju moze samo naskoditi nakon zavrsetka dijete

a moze da naskodi na koji nacin?

Citat
Icko necu 10 nedelja da budem na rotacijama, mozda 3 po jednom sistemu, 3 po nekoj drugoj kombinaciji i posle hocu na keto.

jako korketno i fino osmisljen gornji plan samo ti je ovo GRESKA
ovo ce ti vise stetiti na kraju dijete nego sto razmisljas o tome da li treba da uneses 75 gr Uh u dane punjenja vise od ubocijaneih 200 ili ne.

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #11 poslato: Maj 07, 2013, 08:43:41 pre podne »
Citat
Zar nije logicnije da ide makar 3 po kg jer i u tom slucaju i da se unosi 2 gr proteina opet postoji kalorijski deficit, zasto praviti bas toliki deficit sa 2 gr kada to po mom misljenju moze samo naskoditi nakon zavrsetka dijete

Citat
Icko necu 10 nedelja da budem na rotacijama, mozda 3 po jednom sistemu, 3 po nekoj drugoj kombinaciji i posle hocu na keto.

1. Mani se brojki odredi granicu po osecaju da odnosno rezultatima. Ja ne mogu zanati koliki je tvoj unos malih, srednjih, visokih ih to je individualno.
2. Dokle god rade rotacije treba da ih koristis kad jedne godine budes radio keto sledece ce rotacije slabije deluju.
3. Punjenje u danima kad ne radis ima smisla. A sa druge strane praznjenje kad ne radis bas ne bi bilo korisno.
« Poslednja izmena: Maj 07, 2013, 08:54:43 pre podne icko »

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Maj 07, 2013, 09:07:08 pre podne »

Citat
zato sto nakon dijete kada se krene sa unosom uh(verovatno u vecim kolicinama i sigurno nezdravijih nego za vreme dijete) telu ce biti lakse da se prilagodi i da manje lepi te uh. Naravno, kao sto rekoh postoje periodinakon dijete za privikavanje ali opet....
To je naravno samo moje misljenje Pedja, ako ti kazes da nije uopste tako ili da nema neke preterane veze ok!

Citat
jako korketno i fino osmisljen gornji plan samo ti je ovo GRESKA
ovo ce ti vise stetiti na kraju dijete nego sto razmisljas o tome da li treba da uneses 75 gr Uh u dane punjenja vise od ubocijaneih 200 ili ne.
meni nije problem i da uzimam manje uh, tj. da bude 200! cak sta vise tako mi je mnogo lakse
ne volim nesto pirinac ali ga naravno jedem kada je to potrebno u velikim kolicinama, jer u ovom sportu se mnogo toga ne voli ali 'ebi ga
upravo iz tog razloga mislim da bih keto mogao sasvim korektno da odradim, tj. kompletno ispostujem jer u principu ne volim uh! krompir mogu ali usled velike kolicine mi se smuci, ali naravno jescu sve sto je potrebno zbog uspeha u ovome!
Znam da je bilo bolje da sam odradio rotacije 8 nedelja i da menjam kada prestane da radi ali sam zakasnio sa tim i imam vremena do 15. jula dok ne krenem na odmor da sredim tezinu jer nije bas lako keto raditi na moru :)
aj onda Pedja reci mi koju rotaciju da odradim od ovih mojih ponudjenih i sto je Icko predlozio?
da li onda da se pridrzavam samo jedne 5-6 nedelja pa da predjem na keto ili sta? Koji je tvoj predlog s' obzirom na situaciju? Hvala unapred

Van mreže mladen_87

• Član
  • *
« Odgovor #13 poslato: Maj 07, 2013, 09:15:05 pre podne »
Citat
3. Punjenje u danima kad ne radis ima smisla. A sa druge strane praznjenje kad ne radis bas ne bi bilo korisno.
a sta mislis da li bi, u slucaju da se prebacim na ovu tvoju rotaciju( 0 75 150 75 0 200 150), trebalo da radim hiit kada su mi nule ili ne?
imam antokatabolike kao sto sam napisao,

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #14 poslato: Maj 07, 2013, 09:17:53 pre podne »
Pa to zavisi kako se osecas da li mozes to da izdrzis