Ћао другари, пре него што вам образложим свој проблем желим да вам се представим, име ми је Гаврило, имам 18 година, из Београда сам и идем у ЕТШ "Никола Тесла". Виском сам 175 и имам 68 кила. Много сам читао по форуму, пратио већину тема, видео да има много паметних и учених људи који су компетентни да дају неки добар савет, већина њих се и добро разуме и исхрани, суплементацију, начин и врсту тренинга. Е али мој проблем је редак и није те природе, мој проблем је што немам пара за исхрану. Мислим да је сад већина вас која је ово прочитала поклопила шаком очи и помислила који кретен.Због јако лоше финансијске ситуације нисам у стању да обезбедим себи добру исхрану, не бих сада да улазим у детаље о примањима мојих родитеља али ћу вам само рећи да су јако ниска и да нам дође период када немамо хлеба у кући. Идем у теретану већ 6 месеци, напредак је јако мали (1 цм рука, 2 цм леђа, 1 цм груди, ноге ништа). На форумима читам о томе како исхрана чини 50%, тренинг 20%, одмор 20% и суплементација 10% од укупног успеха. Такође гледам теме у којима људи пишу како поједу по пола киле или више белог меса дневно, па 6 јаја, 2 литре млека, 2 мерице Веј протеина и опет не напредују. Мој ПРОСЕЧАН дан се састоји из 3 парчета паштете уз чашу млека или јогурта ујутру, затим неке супе из кесице за ручак, и неког теста (преврате, или нешто слично) за вечеру. Верујте ми да једва и то некад имам да поједем, стварно се радујем дану када зарадим (брање кукуруза, склапање форма идеале столова, чишћење снега, дељење папирића за старачки дом) да себи купим чоколадно млеко, конзерву рибе, или за 200, 300 грама белог меса. О суплементима нећу ни да причам, превисоке су цене и то је стварно оно што ја не могу да пријуштим себи. Моје питање за вас је да ли да и даље идем у теретану поред овакве исхране и свих мојих услова или да оставим теретану и чекам нека боља времена (своју сталну плату) ? Покушајте да се нађете у мојој ситуацији и реците ми шта би сте ви радили, хвала унапред свима.