Evo mog mishljenja , poshto sam do pre 6 meseci bio kao i vecina klasichni idiot po pitanju ishrane , znachi aktivan sportista koji vec deset godina je imao izmedju 92 i 96kg na 184cm visine ali od toga oko 15kg sala , i kada sam zeleo da smrsham koristio sam prvo Atkinsa tj keto dijetu (shok za sistem koji unosi 3 litra kokakole i 200gr chokolade ili keksa dnevno) , pa sam probao i neke idiotizme tipa kupus dijeta , neka sa pirinchanim mlekom i josh dve tri od kojih je jedna totalni idiotizam pomorandza , tost , jaje i slichno ali odredjenim redosledom zarad neznam ni ja chega , sve to radi na bazi 10 dana par kila dole izadje voda , izbacio si slatkishe ali generalno vratish se na staro i odesh obichno i koje kilo gore kako ti se blago navike pogorshavaju ... i tako sve dok nisam udario u 100kg i opet krenuo sa idiotskom opcijom 1500cal dnevno gde sam jeo gomilu zelenisha da ne bi bio gladan izbegavao sir meso i masti , a kad pojedem chokoladu faktichki sebi uskratim pola dnevnog unosa neke normalne hrane .... e ali kad sam video da to ne ide tj posle 5 kila manje pocheo da stagniram a realno i da mi se topi mishicna masa , sam odluchio da trazim dalje i naishao na forum sasvim sluchajno , prvi put u zivotu chuo za rotaciju .... poshteno me namuchio Pedja da sam nauchim osnove i sam sastavim jelovnik ... ali da nije bilo tako najverovatnije bi brzo odustao ... poenta je da odluchish sam sa sobom shta zelish , i ako si spreman da saslushash sve je lakshe , dodushe bilo bi mnogo lakshe kada bi u istim tim novinama neko objasnio chemu sluze proteini , chemu sluze ugljeni hidrati , chemu masti , kako hemija organizma funkcionishe , jer gomila ljudi je ubedjena da jaja se jedu 2 komada jednom nedeljno ... a ne 50komada ... ja sam morao krv dva puta da vadim da objasnim kevi da i posle 5 meseci nemam holesterol itd ...
realno najbolja chinjenica je da ni na forumu nije najslikovitije objashnjeno zashto voce ne valja , niko nije razlozio to na prostu hemiju da objasni kako se razlaze fruktoza koji organ je procesuira , koliko dnevno moze da procesuira shta se desi kad se u jetri popune depoi glikogena itd itd ... mnogi ovde ne znaju da su UH sheceri ustvari ... ja polazim od sebe jer sam glup , tj nisam glup nego sam zatucan , 30 godina mi kazu jedi voce voce je zdravo , i sad dodje neko i kaze ne jedi voce ako ocesh da smrshash , pa onda nek mi objasni ko debilu zashto ... ok ja sam poslushao , ali kopkalo me je zashto dok nisam nashao sam zashto ... i sad kad me neko pita zashto znam delimichno da mu objasnim da shvati otprilike u chemu je poenta ....
e a da se vratimo na novine .... ja sam mislio da cu napisati dve rechenice pa sam oduzio , tako i onaj ima pola strane za text i pola za sliku gole ribe ... boli njega K za zdravu ishranu , bitno da se novina prodaje ....
ali najgore shto i na slichnim forumima i prodavnicama suplemenata ima dijete sa nazivom spremite trbushnjake za leto prodaju musli , leshnik , pomorandze i salate kao idealno reshenje ...