Veliki pozdrav svim clanovima i naravno administratorima!
Vec na startu bih hteo da se izvinim i zamolim da premestite na pravo mesto ovu temu,ako sam promasio!
Imam skoro 30 godina (za mesec i po punim),visok sam 182,tezak 145kg,imam zelju da skinem 55kg,znaci na 90!Ako sta znaci, prirodno sam krupan,siroka ramena jake butine,grudi,tako da ispod 100 kg se ne osecam bas sposobno
Da napomenem da se nisam ugojio od lepog zivota,nego uz posao vozaca dolazi i nepravilna ishrana,usput pucanje slepog creva,3 operacije za 16 dana,posle toga sam se ugojio 30kg.
Sada imam i vremena i mogucnosti za vezbanje pa bih hteo da to i iskoristim,napominjem da ne zelim nista preko noci,plan mi je da ostvarim svoj cilj u naredne 2 do 3 godine.
Plan je znaci skinuti se na 90 pa krenuti sa masom do nekih 105kg.
Moje trenutne fizicke mogucnosti su prevelike u odnosu na masu koju imam.
Poceo sam pre par dana kruzne treninge u teretani,sve misicne grupe,8 vezbi po 15 ponavljanja,2 do 3 minuta odmor izmedju krugova. Dva odradjena treninga i oba puta sam se ispovracao kao stoka na kraju,ali ni na kraj pameti mi nije odusatati,naprotiv svidja mi se taj nacin treniranja!
Moja pitanja su:
1. Da li je dobro sat posle dorucka odraditi taj trening (zbog guzve u teretani koja nastaje posle podne,teretana jeste od 1000 kvadrata,ako ne i vise,ali bar 200 ljudi je posle 14h casova u teretani i onda ne mogu da bez prekida odradim sve pravim redosledom)
2. Koliko vremenski jesti pre treninga i koje namernice bi bile najbolje
3. Kardio? Raditi ostalim danima,ili odmah nakon treninga? (posto planiram za pocetak 1-3-5 kruzni trening a 2-4-6 kardio 7 odmor)
Nadam se da nisam ugusio, i da ste smogli snage da procitate,bio bih svima zahvalan na korisnim savetima!