Pozdrav svima. Dugo čitam forum, pa sam rešio da vam se obratim jer je vreme za moju prvu kuru
Stvari stoje ovako: Imam 24 godine, visina 179 težina 79 kg. Idem u teretanu oko 4 godine, doduše sa par pauza od mesec-dva, ali evo već u kontinuitetu vežbam više od godinu i po. Ishranu sam sredio. Sebe smatram iskusnijim vežbačem. Ne mislim da sam popio svu pamet ovog sveta, već jednostavno sam čitanjem, informisanjem, razgovorima sa iskusnijima i mukotrpnim radom u teretani upoznao svoje telo, trening, i mislim da sam došao do nekog genetskog maksimuma. Od hemije nisam koristio nikad ništa, od suplemenata protein i kreatin, jednom i tribulus, ali nisam bio nešto impresioniran rezultatima pa sam se odlučio za galenikin depo.
Naime, planiram da odradim dvomesečnu kuru solo depo, 500mg nedeljno. Ponedeljak i četvrtak po 250mg. Prvenstveno zbog toga što hoću da vidim kako će telo da odreaguje na depo. Takodje bih kupio whey izolat, bcaa, glutamin i kompleks vitamina.
E sad ono što mene interesuje je da li postoji neka referentna vrednost hormona (testosteron, estradiol), na osnovu koje se može proceniti dobijanje ginekomastije?
Logika je po meni jasna: ako imaš više estrogena u telu veća je verovatnoća da navučeš gyno. A depo je poznat po tome što je aromatizacija veća. Mada od te količine ne bi trebalo ništa da se desi. Ovo me muči (i zato sam i rešio da potražim od vas savet) iz razloga što smatram da mi je testosteron možda nešto ispod proseka, to sam zaključio po tome što mi dlake po telu i rukama slabo rastu, a i kada sam uzimao tribulus pomogao mi je u snazi. Nisam radio nikakvu hormonalnu analizu, hteo sam prvo da ovde proverim da li cela ova moja priča ima neke poente, jer ne isključujem mogućnost i da sam se samo istripovao. Ali držim se onoga "ko pita ne skita".
Takodje sam razmišljao da uzmem i proviron koji deluje kao antiestrogen. Sad, iz vaših postova sa foruma i nisam nešto ubedjen u njegovo delovanje, pa bi mi pomoglo i mišljenje nekog ko je imao iskustva sa istim.
Nadam se da vas nisam mnogo smorio ovim postom. Uzdravlje.