Ako niste skuzili, mislite na istu stvar samo ste je napisali na drugaciji nacin. Logicno je ako radi 8-12 ponavljanja kroz 4-5 serija da nece moci svaku seriju uraditi sa 12 ponavljanja ako je pogodio tezinu vec ce prva biti 12, ostale ce varirati izmedju 8 i 12 ponavljanja.
Ja sam skužio, ali on očigledno nije čim mi je uputio moj post. A i ne mora da mu variraju sve ostale od 8-12. Tu su i ponavljanja tipa 4-6 koja daju takođe dobre rezultate, posebno ako se radi do otkaza.
Tako je, samo sto se ne bih slozio da je pocetnik u stanju da isforsira misic u potpunosti sa 4 ponavljanja npr
Ako bi ikusan vezbac uradio seriju sa 4 ponavljanja, mnogo bolje bi stimulisao misic nego li pocetnik koji bi isto radio 4.
Cak, retko kada radim vise od 3 radne serije, jer mi to vise nema smisla
To je istina. Ali opet, ako ostane snage za 4 ponavljanja, što da ne, bez obzira na njegovo iskustvo. Cilj je pogodit mišić. Jer zaustaviti se npr na 8x po meni je glupost, jer definitivno može još ako mu je poslednja serija bila 8 ponavljanja tj stavlja se do znanja da nije dao svoj maksimum u toj vježbi ili recimo 80 % svog maksimuma.
To tek nikako ne bi smeo propustati. Ako je uradio 8, a mogao jos 2 -> ta 2 bi mu bila bitnija od svih 8 pre toga. Ne mora se ici do otkaza, niti bi valjalo u svim serijama, ali se podrazumeva da se da sve od sebe.
Iskustvo u radu sa devojkama mi je govorilo vise puta scenu - "pa ja sam uradila 3x10 odjednom"
Dakle, mora se uskladiti tezina sa predvidjenim brojem ponavljanja. Te 80% serije mogu priznati samo kao zagrevanje.
Nisam samo siguran da si me shvatio, jer sam ja pricao o 4 ponavljanja sa 100%..pocetnicima odgovara veci broj ponavljanja kako bi bolje pogodili misic.