Novembar 18, 2024, 02:25:14 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.367 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Fizijatar na forumu...??  (Pročitano 12106 puta)

Van mreže damirjam

• Light Heavyweight Member
Fizijatar na forumu...??
« poslato: Mart 29, 2013, 09:48:47 posle podne »
Ima li koji fizijatar na forumu???
Trebam jedan info...savjet....

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
Odg: Fizijatar na forumu...??
« Odgovor #1 poslato: April 02, 2013, 04:50:18 posle podne »
Ja sam fizioterapeut,pa ako znam pomocicu... :D

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
« Odgovor #2 poslato: April 02, 2013, 06:55:57 posle podne »
Ali nisi fizijatar, tako da nista od toga  ;D
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #3 poslato: April 02, 2013, 06:58:59 posle podne »
Ok kad ti tako kazes ;D onda da se povucem :)....Ali cinjenica je da Terapeut radi 80% posla,pa je i iskusniji.

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
« Odgovor #4 poslato: April 02, 2013, 07:09:38 posle podne »
Hahahahhahahaha, zahtevam od urednistva da mi daju off topic master titulu ;D
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #5 poslato: April 02, 2013, 07:29:04 posle podne »
  ?!  Cudno ili ne tako je...Jedino ako ti nisi fizijatar pa da me ubedis u suprotno. Jedno su fizioterapeuti sa srednjom skolom  a drugo strukovni ili oni sa master studijama...Radim sa fizijatrima i to i oni kazu!!! uostalom ljude ne gledam po titulama vec po kvalitetu,znanju i sposobnostima...

Van mreže Miske1

« Odgovor #6 poslato: April 02, 2013, 10:01:30 posle podne »
Meni bi dobro dosao jedan fizioterapeut. ::)

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #7 poslato: April 02, 2013, 10:05:33 posle podne »
Eto znam ja da ce nekome zatrebati :)  nismo ni mi dzabe ucili.. :D

Van mreže filip85

« Odgovor #8 poslato: April 02, 2013, 10:06:24 posle podne »
Meni bi dobro dosao jedan fizioterapeut. ::)

ovakav neki? :D

Her Zika - masaza
« Poslednja izmena: April 02, 2013, 10:08:09 posle podne filip85 »

Van mreže damirjam

« Odgovor #9 poslato: April 02, 2013, 10:17:35 posle podne »
Ja sam fizioterapeut,pa ako znam pomocicu... :D
u 2 mjeseca 2 puta sam imao problema sa ledjima..primao inekcije(one koktele)...bolovi su bili nesnosni dan do dva..prvi put je bol bila u donjem dijelu ledja,drugi put u srednjem dijelu ledja...jednostavno nemogu da sjedim, da lezim,bol me probadala i naprijed...nisam mogao da se namjestim nikako..2 dana kao zombi po kuci...nakon 2 dana bol jednostavno nestane..povuce se....??
snimao kicmu-nista posebno..snimao pluca..sve ok....
ortoped napisao sledece
Klinicki lokalni nalaz uredan...neuroloski nalaz na DE uredan..RTG TL kicme ne pokazuje znake patoloskih promjena uz znake artoze na Th12/L1 fasetnom zglobu...
Dg Sy thoracolumbale
Fizikalni tretman,posteda opterecenja.....po potrebi analgetici

Fizijatar me pregledao sve ok... rekao mi da nastavim trenirati normalno i dao mi 20 dana fizikalne terapije...interferentne struje 15 min,ultrazvuk i terapetuske vjezbe za ledja....
Ajde mi ti kao fizioterapeut daj reci nesto o ovome....

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #10 poslato: April 02, 2013, 10:30:47 posle podne »
Jel si jos na terapiji?
Iskreno sto se tice torakolumbalnog sindroma moze mnogo toga da urokuje,ali ti kazes da su kod tebe nalazi uredu.
Moze da bude problem sa intervertebralnim diskusima ili mijelopatije, cak i prelom prsljena ali opet kazem tebi se to nije videlo na snimcima...Jel imas bolove kada ustajes,uspravljas se ? nekad kod ovog sindroma bolovi mogu da se jave na mestu ostecenje pa cak i da progredira pozadi ili napred.

Jel nije pominjao mogucnost diskus hernie? Ja kod ovog sindroma ne bih preporucila bilo kakve vezbe,pogotovo ne teretana.Fizikalna ok,analgetske procedure(tens,interferentne,anodna galvanizacija,elektroforeza..) ,ne znam sta su tebi prepisali.
« Poslednja izmena: April 02, 2013, 10:43:16 posle podne Bella »

Van mreže Miske1

« Odgovor #11 poslato: April 02, 2013, 11:00:36 posle podne »
ovakav neki? :D

Kad sam znao da ce neko to da postavi. :D

Van mreže damirjam

« Odgovor #12 poslato: April 02, 2013, 11:56:07 posle podne »
Jel si jos na terapiji?
Iskreno sto se tice torakolumbalnog sindroma moze mnogo toga da urokuje,ali ti kazes da su kod tebe nalazi uredu.
Moze da bude problem sa intervertebralnim diskusima ili mijelopatije, cak i prelom prsljena ali opet kazem tebi se to nije videlo na snimcima...Jel imas bolove kada ustajes,uspravljas se ? nekad kod ovog sindroma bolovi mogu da se jave na mestu ostecenje pa cak i da progredira pozadi ili napred.

Jel nije pominjao mogucnost diskus hernie? Ja kod ovog sindroma ne bih preporucila bilo kakve vezbe,pogotovo ne teretana.Fizikalna ok,analgetske procedure(tens,interferentne,anodna galvanizacija,elektroforeza..) ,ne znam sta su tebi prepisali.
nemam bolova nikakvih....bol je bila dan dva i nestala najednom...u ta dva dana analgetici i nisu bili od pomoci bas...ortoped nije pominjao diskus herniju...rekao mi je samo da idem na fizikalnu i ako se stanje prilikom fizikalne terapije pogorsa da mu dodjem odmah i da snimam kicmu na CT....Danas sam odradio trening normalno sasvim..pauzirao sam 7 dana....Spavam dobro,hodam normalno,trcim....vidjet cu sutra mi je prvi dan terapije pa cu da vidim....Propisao mi je da uzimam Xefo rapid analgetike ali nema sanse da to uzimam kad me nista ne boli...

Van mreže Bella

• Lepotica
  • Flyweight Member
« Odgovor #13 poslato: April 03, 2013, 10:35:44 posle podne »
Nista probaj onda sa tom terapijom pa ces videti...Moguce je da su se na tom mestu malo priblizili prsljenovi(posledni torakalni i prvi lumbalni),torakalni su povezani sa rebrima pa si mozda zato ima bolove i kada se nasmejes ili dublje udahnes...Ne mogu ovako pamet da ti kazem nesto zvanicno jer je za dijagnostiku potreban pregled. Javi kako si prosao sa terapijama ,bas me zanima. I gledaj da se ipak ne forsiras toliko u pogledu treninga,pogotovo bih ja izbegavala mrtvo dizanje.

Van mreže damirjam

« Odgovor #14 poslato: April 03, 2013, 11:04:53 posle podne »
danas prvi dan terapije..15min struja,3-4 minuta ultra zvuk i 10 minuta neke lezece vjezbe za kicmu(ono zategnem stopala,disem,dizem glavu,udisaj izdisaj,pa kombinacija sa rukama..nista posebno uglavnom)....
Ma teretana ide na nekih 70 %....mrtvo nisam nikad ni radio..jednostavno mi ne pase ta vjezba i neradim je....ma lagano pa cemo da vidimo...THX.. ;)