Pozdrav svima,nisam hteo da otvaram novu temu kad vec imam isti problem.Treniram godinu i po dana u teretani,imam 17 godina.Trenutna ishrana-u kalorijskom deficitu,gledam da jedem sto cistije,ali cinjenica je da ima junk-a,pomalo prostih secera,i moze to mnogo bolje...Imam problem sa bench-om vec neko vreme,stagniram,cak mogu reci opadam sa tezinama.Puno sam citao o treninzima i ishrani,i posle jedno 3 meseca treniranja postao bukvalno bb fanatik.Hranio sam se maksimalno dobro,cista hrana itd.Bench mi je rastao sve do juna prosle godine,kad sam jednom izbacio 100kg,a u to vreme obicno 95 kg.Tada sam jos ozbiljnije i odlucnije prisao i treningu i alimentaciji.Hranio sam se 2-2.5g P, 5-6g UH(koje sam povecavao) ,masti 1-1.2g.Medjutim od tada pocinje moja regresija u kilogramima na bench press-u.Polagano do avgusta iste godine padam na 90kg,80kg,a u jesenjim mesecima i 80 kg jedva odrzavam,da bih se danas mucio i sa 70kgx3.Ishrana je sve vreme bila na nivou,ali uprkos tome ja sam padao u toj disciplini.Mislim da bi jedna od stvari mogla biti pretreniranost,na koju najvise i sumnjam,ali kontradiktorno je da nastavljam u progresiji u kasnijem periodu disciplina DL i SQ,gde dostizem vece tezine.Tu sam definitivno poklekao,i pao psihicki,jer sam stvarno toliko sebe ulozio u to,citanje,ishranu,treniranje,itd,medjutim izgleda da se nisu poklopile sve ''kockice''.Zbog tog klonuca sam prestao da se pridrzavam svih rezima ishrane i treniranja.Molio bih da mi neko pomogne,i da mi kaze sta bi bio moguci uzrok mog problema.Hvala svima,sportski pozdrav:)
.