...PTJ
Ti si u pravu u JJ-u ima
1. udaracki deo
2. rvacki deo
3. parter
isto kao i u MMA-u, ali ovo opet nisu isti sportovi, ni po pravilima ni po poreklu, ni tehnikama. JJ ima i kate i dogovorene prikaze samoodbrane, sto MMA neradi. Znam dobro sta je JJ, imam dosta prijatelja koji se bave istim, tako da znam i prakticno da to nisu isti sportovi. JJ se oslanja na karate, judo i aikido, MMA se ne oslanja ni na jedan od ovih sportova osim par segmenata iz judo-a, i to bez kimona i prilagodjenih MMA-u.
Ako si negde u BG svrati na trening, da odradimo koji trening, razmena iskustava je uvek dobra.
Na prvim UFC-ovima jesu ljudi nastupali kako je ko hteo, ali prve UFC-ove su napravili Gracie-iji kako bi dokazali da je njihov GJJ (BJJ) najbolja BV, sto u pocetku i jeste bilo tako (prvih par UFC-ova). Kako se sport razvijao i sami Gracie-iji i njihov GJJ (BJJ) je bio prevazidjen,a novi sport koji je nastao "MMA" je napravio fuziju svih prakticnih i realnih stvari iz mahom zapadnjackih vestina, i prevazisao sve te borilacke stilove pojedinacno (time i BJJ, JJ itd...).
Pozdrav