BodogFight je danas objavio datum odrzavanja meca izmedju Fedora Emelianenka i br 1 rangiranog middleweight borca, Matt Lindlanda, i to 14. aprila u St. Petersburgu, Rusija. Iako je ovaj mec i ranije pominjan, tacan datum je tek danas definisan.
Lindland je prije mjesec dana za MMAWeekly izjavio: "Da, ja jesam lud. Zato se i bavim ovim sportom, ali isto tako nemam obicaj da prihvatam meceve u kojima ne mislim da mogu pobjediti". Kada su ga upitali zasto je presao u teskase da bi izazvao Fedora, on je odgovorio: "Zelim da se borim sa najboljima, oduvijek je bilo tako!" te je nastavio: "Zahvalan sam Bodogu sto mi je pruzio mogucnost da se borim sa trenutno najboljim borcem. Neki promoteri samo zele da svoje borce vide kao pobjednike i onda im neorganizuju jake meceve... sada sam nasao promotera koji vjeruje u mene i u moje sposobnosti."
Borba sa Fedorom za Matta je prva iz ugovora sa Bodogom koji vazi za tri borbe, i kako je sam Lindland nagalasio sve tri ce biti u HW kategoriji.
Na istoj karti ce se pored ove borbe naci i borba Fedorovog mladjeg brata Alexa Emelianenka koji ce se boriti sa amerikancem Ericom Peleom, kao i drugi borci koji su trijumfovali na ranijim BodogFight turnirima.
Fedor je pod ugovorom sa Pideom, ali postoji dogovor da on moze da ucestvuje na turnire koji se organizuju u Rusiji... Ko zna mozda i UFC dodje na ideju da tamo organizuje svoj spektakl, i naravno u tome ukljuci i Fedora.... Ovo su naravno samo moje spekulacije, jer ipak vjerujem da se Pride od takve mogucnosti zastitio, a mozda i ne?!