Zbog cega je preporucljivo ne trenirati danima kada se vrsi punjene UH kod rotacija,zar tada ne bi trebali da treniramo jer najvise UH unosimo,tj imamo najvise energije,Da se ogradim odmah,ne kazem da je to TAKO,nego pitam,zbog cega?
Z obzirom da i ja treniram uvece,tj zavrsavam trening u 9,poslednji cvrsti obrok u 10,znaci tada da unesem kropmir umesto pirinca.Sledeci obrok mi je u 23:30 kazein.
zbog popune glik depoa i super kompenazacije tj depa koji ce ti biti potrebni da sl dan npr kada ne budes imao kolcinu UH kao prethidni dan,telo ne crpi energiju tj ne katabolizira vec da prozdere prvo glik rezerve ,pa da krene na fats
a da su depoei prazni,telo bi posegnulo za mastima,ali to na zalost kraje prilicno kratko i onda fino kliznes u katabolizam i ciao...
U redu hvala.znaci onda ovako da mi izgleda rotacija.Imam 98 kg bf oko 17,18 %.ishrana korektna.od supsa whey,bcaa,zma.vitamini.
subota:
250 UH,cardio lagan
nedelja:
300 UH
ponedeljak:
150 uh noge
utorak:
200 uh grudi
sreda:
200 uh ledja
cet:
150 uh ramena
pet:
100 uh ruke
?
hvala
PREVOD TEKSTA SA T NATIONA• Izaberite vasa dva glavna treninga. To su treninzi u kojoj grupe misica trebaju da se povecaju. Na ta dva dana treniranja, idete sa visokim unosom UH
• Izaberite dva sekundarna treninga. Na ova dva treninga uzimate umeren unos UH.
• Na poslednji dan vezbanja ili peti dan treninga, i za vreme kada ne trenirate idete sa niskim unosom UH.
Uglavnom, jedna recenica moze da sumira filozofiju rotacije ugljenih hidrata: "Jedite za ono sto ste uradili i treba da uradite."
bilder od 100 kg1) Kada pokusava da dobije misicnu masu
Dani sa visokim ugljenim hidratima = 330g proteina, 412g ugljenih hidrata, 121g masti
Dani sa srednjim/umerenim ugljenim hidratima = 330g proteina, 330g ugljenih hidrata, 121g masti
Dani sa niskim ugljenim hidratima = 33g proteina, 247g ugljenih hidrata, 121g masti
2) Kada pokusava da izgubi telesne masti/salo:
Dani sa visokim ugljenim hidratima = 330g proteina, 344g ugljenih hidrata, 33g masti
Dani sa srednjim/umerenim ugljenim hidratima = 330g proteina, 275g ugljenih hidrata, 33g masti
Dani sa niskim ugljenim hidratima = 330g proteina, 206g ugljenih hidrata, 33g masti
Kako na kraju da radim,sada sam zbunjen totalno?