Pa ono.. prosecan fubaler ima 65 kg. Pa sta taj ima da gubi? On vise ni nema prostra za gubljenje. Fudbaleri nemaju ni grama sala. Pa kao i maratonci, trce nedeljno preko 100 km i isti su godinama.. Poznajem ovde kod nas u Kuli bas puno maratonaca, i isti su godinama jer su dosli do nekog svog maksimuma po pitanju mrsavosti.
Ja brate imam 91- 92 kg, ja imam sta da gubim...
Pogotovu sto bi meni kardio bio ogromna promena, jer ga nisam uopste radio.. Po nekoj logici bih trebao da topim masti ako se ne varam. A ja ne pricam o profesionalnom bavljenu bodi bildinga, vec samo da skinem nekih 5-7 kg i to je to.. Ja sam visok 183 cm, i imam malo sala na stomaku, nista vise.. Voleo bih da od tih 5-7 kg skinem najvise masti i to je to.. Nisam ja debeo, nisam cak ni puniji, samo imam par KG na stomaku.. Ne pricam o skidanju 40-50 kg sala pa da meni sada treba par hiljada Evra da bih doveo liniju.
Evo ovako, ajd da i ja napisem svoj prvi post, iz nekog licnog iskustva bavljenja sportom i regulacijom ishrane tokom god, a zatim i mrsavljenjem...
Kao prvo, to sto kazes za fudbalere, to nije tacno - uvek ima sta da se skida, makar to bili i misici.
Drugo, to sto si visok 183 a imas 92 kg ne govori nista, ali to sto mislis da imas oko 7 kg sala NA STOMAKU govori puno - ili ne znas koliko treba da skidas ili imas jako puno sala na stomaku, sto opet, govori mnogo i o tvom treningu i o tvojoj ishrani.
Trece, nema potrebe da gines radeci kardio satima i sto puta dnevno. Ja ga radim svaki dan izmedju 20 i 30 min, ali kvalitetnog kardio treninga, uz cestu promenu ritma, a ne monotoni dzoging na traci ili umereno vrtenje pedala, a ZENSKO sam i imam MNOGO kg za skidanje, pa skinuh 20 kg za 3 meseca uz regulisanu ishranu i 4 x nedeljno teretane.
Ishrana:
- mani se ti druze sardina i pohovane piletine. Uzmi brate foliju ili onaj papir za pecenje i naredjaj unutra filete oslica, pastrmku, pile, curku, sta god. Stavi zacine koje hoces, mazi maslinovim uljem ako hoces i gurni u rernu na 150 C - ukusno do besvesti, a pece se samo, a i jako je zdrav nacin pripreme;
- umesto sto imas milion grama UH dnevno (u proseku, time sto pijes pola litre mleka dnevno si vec uneo 30-ak grama UH i isto toliko masti mimo racunanja). Da ne pricam da ne mozes pirinac da trpas od oka ako hoces da smrsas - 100 gr pirinca ima neko ludilo od 80-90 gr UH a 100 gr pirinca je otprilike jedna solja presnog pirinca.
- I poslednje, ali ne i najmanje vazno - time sto pohujes hranu, pijes gomilu mleka, jedes voce i pijes enormne kolicine dekstroze, utrpas oko 300 gr nezdravih masti i UH - i eto ti viska o kome pricas.
- Ides redovno u teretanu, imas testosteron na svojoj strani i bolji metabolizam nego ja - izbaci pohovano, izbaci sardine, peci meso o ribu, izbaci mleko i svedi se na nekih 100 ml dnevno, o'ladi sa dekstrozom, i Bog da te vidi.