znachi u poslednji obrok da stavim 50gr pirincha umesto paradajz soka ... gore sam izbacio pasulj i pshenicu i izbacio sam prva tri dana moj standardni doruchak ... mislim da je sada bolje nashao sam listu namernica na jednom od linkova ...
Dakle, sta jesti:
• pilece belo
• curece belo
• biftek
• konjetina – definitivno najzdravije meso na svijetu, puno proteina, a nista masti nema
• riba (prvenstveno oslic, namanje je masan)
• tunjevina (ima je kupiti u sopstvenom soku, a ako se ne moze naci, moze ona i u ulju, ali onda u tom slucaju, iscediti ulje, i pojesti samo tunjevinu)
• pirinac
• krompir
• povrce – moze sve sto inace volis da jedes
• ovsene (zobene) pahuljice, mogu i razene
• corn flakes, ali onaj bez secera, ali ipak davati prednost ovsenim pahuljicama
• mleko i mlecni proizvodi: maksimalno smanjiti ako je moguce, najbolje je izbegavati ih jesti
• voce: zelene jabuke, narandze, grejp, kivi (izbegavati maksimalno ili bar smanjiti banane, grozdje)
• izbegavati ili bar maksimalno smanjiti konzumiranje kruha i svih testenina (spageti, makaroni, pizze ...)
• zacini: izbegavati majonezu, kecap
• sol moze, ali morska, ne kuhinjska, jer morska ne zadrzava toliko vodu u telu (sto znaci da je dobra i u borbi protiv celulita), zatim moze jos biber, ljuti zacini, vrlo malo vegete
• ulje upotrebljavati samo kao dodatak jelima, npr maslinovo ulje, ne koristiti ulje koje sluzi za przenje
• tekucine: izbegavati gazirano, voda moze u neogranicenim kolicinama (“voda vodu tera” sto je opet dobro za izbacivanje svih stetnih tvari), zatim moze zeleni caj, caj od crnih ribizli, mogu i vocni sokovi ali oni bez dodanog secera (ni sa ovim ne treba preterivati)
• secer: smanjiti ga maksimalno, uzimati zasladjivace
• kolaci i ostale slastice: smanjiti maksimalno (mogu se koristiti kolacici i keksi sa malteksom koji se mogu pronaci u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane, ako se vec ne moze bez slatkog; zapravo, to treba jesti samo kad ti “padne secer”)
• pirincane galete (takodjer u prodavnicama zdrave hrane)
jel ovaj spisak OK ako se fokusiram na ovo shto sam podebljao poshto od ostalih proizvoda mi je potrebna sholja mleka i Ela sir