Napisala mi je sestra ponesto, jos nije stigla kuci, nada se da ce uspeti nesto vise popodne...
Odmah su joj upali u oci leukociti i eritrociti koji su na gornjoj granici, leukociti su iznad normale.
Uzroci tome mogu biti trčanje,
terapija steroidima, bakterijske i neke virusne infekcije, leukemija.
Kao nosilac koksaki virusa, pacijent mora da bude svestan da ne postoji remisija tog virusa, tj. isti se ne moze izleciti vec se radi terapija na osnovu koje se ublzavaju simptomi koji prate bolest.
Bolesnik mora da se puno odmara i pije mnogo tečnosti, unosi što više vitamina.
Za spermogram nije komentarisala previse, mada kaze da je gustina spermatozoida na donjoj granici.
Ono sto je rekla da ti prenesem je da je OBAVEZAN PET skener, ili ako si u mogucnosti za MRI zbog opasne povrede koju si imao kao i obevezan pregled NeuroOftamologa. Pomerena ocna jabucica za 2mm moze da predstavlja potencijalnu opasnost za frontalni deo mozga i moguce je da je doslo do pojave lezija u tom delu glave.
Nivoom kortizola je zaprepascena. Drugim recima, tvoje telo je pod konstantnim stresom 24/7h, sto je donekle objasnila promenama na neurovegetativnom sistemu koje mogu biti trajne usled prevelikog stresa i koriscenja sterodia bez nadzora lekara.
Teretana, kardio i bilo kakav sport u ovom trenutku bi trebao da izbegavas, jer nivo kortizola luduje u tvom telu i u kombinaciji sa koksaki virusom mozes da napravis svasta. Opste poznato je da pacijenti sa koksaki virusom treba da izbegavaju treninge visokog inteziteta, sa sto manje stresa, zivotnog.
Obavezan pregled Neuroftamologa, Neurologa, Neuropsihijatrijska evaluacija i na kraju poseta Urologu jer si napravio dar mar sa koriscenjem steroida. On jedini moze da ti pomogne sto se tice problema sa lh, testom i ostalim stvarima, verovatno TR terapijom.
Rezultat koji si okacio sam po sebi ne govori previse, sem o povredi koja je nesto slino degenerativnom poremecaju koji se javlja kod starijih osoba i to je deo za Neuroftamologa.
Pre svega ono sto sam mozes da uradis je da pokusas da omdaras sto vise i da se opustis.
Nadam se da ce ovo biti od pomoci, svakako moras posetiti ova 4 lekara.
Koriscenje suplemenata koje si naveo ne bi trebalo da nastavis bez konsultacije sa lekarom.
Toliko sam informacija dobio.