Novembar 16, 2024, 12:27:33 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.359 poruka u 18.766 tema - 20.972 članova - Poslednji član: BrandnSmerb
X3MShop banner

Autor Tema: Oporavak hpta  (Pročitano 13210 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Oporavak hpta
« Odgovor #15 poslato: Februar 13, 2013, 01:55:12 posle podne »
edgge
jesmo mi nesto pricali slicno negde davno?
i dali sam te dobro razumeo da si ti uzimao testostreon u preiod od 2009-2012 konstatno? u tim dozama koje si rekao ??

Van mreže LavaBit

• Bantamweight Member
« Odgovor #16 poslato: Februar 13, 2013, 02:15:27 posle podne »
Nema u naturalca logike nikakve, krepao senzor za to...

Van mreže Edge

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #17 poslato: Februar 13, 2013, 02:31:15 posle podne »
jesmo Pedja,  test sam uzimao 12 nedelja u dozama oko 150-200 na 4-5 dana decembar 2011- polovina februara 2012.

edit: tada sam ostvario najvece poboljsanje. Jedino ohb12 bodem konstantno i b6 s vremena na vreme.
« Poslednja izmena: Februar 13, 2013, 02:35:40 posle podne Edge »

Van mreže LavaBit

• Bantamweight Member
« Odgovor #18 poslato: Februar 13, 2013, 02:47:03 posle podne »
Napisala mi je sestra ponesto, jos nije stigla kuci, nada se da ce uspeti nesto vise popodne...

Odmah su joj upali u oci leukociti i eritrociti koji su na gornjoj granici, leukociti su iznad normale.

Uzroci tome mogu biti trčanje, terapija steroidima, bakterijske i neke virusne infekcije, leukemija.

Kao nosilac koksaki virusa, pacijent mora da bude svestan da ne postoji remisija tog virusa, tj. isti se ne moze izleciti vec se radi terapija na osnovu koje se ublzavaju simptomi koji prate bolest.

Bolesnik mora da se puno odmara i pije mnogo tečnosti, unosi što više vitamina.

Za spermogram nije komentarisala previse, mada kaze da je gustina spermatozoida na donjoj granici.

Ono sto je rekla da ti prenesem je da je OBAVEZAN PET skener, ili ako si u mogucnosti za MRI zbog opasne povrede koju si imao kao i obevezan pregled NeuroOftamologa. Pomerena ocna jabucica za 2mm moze da predstavlja potencijalnu opasnost za frontalni deo mozga i moguce je da je doslo do pojave lezija u tom delu glave.

Nivoom kortizola je zaprepascena. Drugim recima, tvoje telo je pod konstantnim stresom 24/7h, sto je donekle objasnila promenama na neurovegetativnom sistemu koje mogu biti trajne usled prevelikog stresa i koriscenja sterodia bez nadzora lekara.

Teretana, kardio i bilo kakav sport u ovom trenutku bi trebao da izbegavas, jer nivo kortizola luduje u tvom telu i u kombinaciji sa koksaki virusom mozes da napravis svasta. Opste poznato je da pacijenti sa koksaki virusom treba da izbegavaju treninge visokog inteziteta, sa sto manje stresa, zivotnog.

Obavezan pregled Neuroftamologa, Neurologa, Neuropsihijatrijska evaluacija i na kraju poseta Urologu jer si napravio dar mar sa koriscenjem steroida. On jedini moze da ti pomogne sto se tice problema sa lh, testom i ostalim stvarima, verovatno TR terapijom.

Rezultat koji si okacio sam po sebi ne govori previse, sem o povredi koja je nesto slino degenerativnom poremecaju koji se javlja kod starijih osoba i to je deo za Neuroftamologa.

Pre svega ono sto sam mozes da uradis je da pokusas da omdaras sto vise i da se opustis.

Nadam se da ce ovo biti od pomoci, svakako moras posetiti ova 4 lekara.

Koriscenje suplemenata koje si naveo ne bi trebalo da nastavis bez konsultacije sa lekarom.

Toliko sam informacija dobio.

:)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #19 poslato: Februar 13, 2013, 03:09:41 posle podne »
problem je sto kada kazes nesto moze da se definsie kao nadrilekasrstvo i spada u krivicno delo!!!
a ovo.....
ja bih voleo ako ti nije rpoblem lava da pitas sestru -NAGLASVAM DA JE OVO LICNO ZA MENE i nema veze sa temom

A-iz kog razloga bi trebalo da se konsultuje sa lekarom i KOJIM a u vezi upotrebe D,A,vitamina CINKA,Mg ili nekog multi komplexa ili suplemetacije koja ima mogucnost da pomgone za 1-2% prirodnom lucenju testia (maca.daa itd)

B-na koji to nacin osobi kojoj je hormon stresa KORTIZOL sky high,trening moze da pogrsa situaciju?
naranvo ne pricam o PROFESINALNOM TRENINGU vec o trenizima koji sluze bas u te svrhe tj rastercenje CNS a samim tim i spustanje kortizla na zavidni nivo

evo
molio bih odgobvore na ova pitanja
hvala

Van mreže Edge

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #20 poslato: Februar 13, 2013, 03:15:28 posle podne »
Cek bre, ti si joj pokazao neke stare razultate? Zadnji put mi je receno da terapija za koksaki ne postoji,za nerve ne postoji...
Kod ocnog sam isao, pitala me da li sam nekada poerisao oko posto mi je pomereno 2mm. Tada nisam znao da mi je oko pomereno tek sam posle skontao. Isao sam jos par puta kod ocnog nakon toga uglavnom me cudno gledaju i nije im bas najjasnije sta i kako. Mada kazu da je sve u redu osim sto je pomereno i da zbog toga mi se vise muti kada gledam u dalj.

Na VMA me je samo prisila i rekla da dodjem na kontrolu na koju naravno nisam otisao. Problem koji imam je da mi je desna strana temena glave utrnuta. Ustvari rekla je da odem na pregled kod neuro hirurga, ali u domu zdravlja nisu hteli da mi daju uput.

Kortizol je bio povisen kada sam se drndao sa hcg i sranjima... sada je ok.

Ne vredi ovako... uradicu svezi nalaz tes,free t,lh,fsh,estradiol pa da pogledamo.

Edit: Da mi nije bilo onih 12 ned. testosterona, sigurno ne bi dogurao dokle sam sada. Ono me je preporodilo.
« Poslednja izmena: Februar 13, 2013, 03:20:07 posle podne Edge »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #21 poslato: Februar 13, 2013, 03:18:38 posle podne »
edge
kod tebe je stanje prilicno komplexno da bi se lecilo preko interneta
veruj mi
mislim
nalazi (stari) kako ti kazes,su prilicno losi
sa novima,mozda bude nekih poboljsanja a mozda i ne
ali to i nije bitno
vec je bitno da je tebi potrebna neka TACNA i STALNA terpaija od kojih osecas vidna poboiljsanja..
sve na svoju ruku je dosta rizicno druze..

Van mreže LavaBit

• Bantamweight Member
« Odgovor #22 poslato: Februar 13, 2013, 03:33:44 posle podne »
Ja sam joj preneo ono sto si napisao sada, uglavnom to je ono sto je prokomentarisala, njena ekspertiza je neuropsihijatrija.

Svakako je rekla da moras posetiti sve lekare redom, pitala me je za to da li osecas obamrlost u nekim delovima tela i da li imas problema nekada u predelu bokova, jer to mogu biti simptomi ostecengo vegetativnog nervnog sistema koji su posledica udarca.

No, svakako kod lekara, endokrinolog obavezno, to sam ispustio da prepisem.

Pedja, razmisljao sam da li ista da napisem, ali decko ima problem, ono sto ja prenosim je misljenje, ne tvrdnja i kao takvu je svako ko cita ovo treba uzeti za smernicu, nikako za dijagnozu.

A - od svakog lekara ces dobiti pitanja - a zasto koristite taj suplement (bilo koji!), ko Vam je to preporucio i da li ste svesni da ono sto procitate da je za nekoga dobro moze izuzetno lose uticati na Vas?

B - Kotrizol je vecini poznat kao hormon stresa koji ima dosta negativnih posledica po ljudsko telo i njegova povisena kolicina moze znaciti i imati za uzrok mnogo elemenata, od zivotnog stresa, intenziteta treninga, ALI nazalost i STANJU ENDOKRINOLOSKOG sistema.

Svaki dodatni stres, mentalni, fizicki u osoba sa povisenim kortizolom moze dovesti do niza nezeljenih problema vremenom, a jedan od uzroka povisenog kortizola moze biti i promena raspolozenja kod pacijenta, te obzirom na prethodno stanje zahteva evaluaciju psihickog i mentalnog sklopa. Nezeljeni problemi mogu biti brojni te njih ne bih nabrajala dodatno.

O treninzima koji sluze za spustanje kortizola ne bih previse komentarisala, jer je svima poznato da lagana rekreacija i relaksacija odredjenim fizickim aktivnostima dovode do spustanja nivoa kortizola, ali dizanje tegova koje nije rekreativno (preveliko fizicko i mentalno opterecenje) sasvim sigurno nece pomoci u regulaciji, tj. snizavanju kortizola, vec upravo suprotno.

Eto, prepisao sam prepisku, nadam se da se nadrilekarstvo nece spominjati u bilo kom kontekstu vise.

Pozdrav :)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #23 poslato: Februar 13, 2013, 03:50:16 posle podne »
Citat
A - od svakog lekara ces dobiti pitanja - a zasto koristite taj suplement (bilo koji!), ko Vam je to preporucio i da li ste svesni da ono sto procitate da je za nekoga dobro moze izuzetno lose uticati na Vas?

kako je ovo...bah!
zasto korisite.......ovo!! a cak neznajuci ni ime da procita..
ali dobro..surova realnost majke srbije.

Citat
B - Kotrizol je vecini poznat kao hormon stresa koji ima dosta negativnih posledica po ljudsko telo i njegova povisena kolicina moze znaciti i imati za uzrok mnogo elemenata, od zivotnog stresa, intenziteta treninga, ALI nazalost i STANJU ENDOKRINOLOSKOG sistema.

JA nisam pitao da mi procita neko iz knjige sta je kortizol ili na koj nacin se iritira da dodje do povecanje istog
vec sam trazio odgovro na pitanje iz kog razloga ANTISTRESNI trening negativno utice na snizavanje nivoa kortizola

no,dobro,pre svega bi tebalo znati sta je anistresni trening tj procitati knjigu ili dve vise od onoga sto se trazi da bi se dobila prelazna ocena na fakultatu (ovo nema veze sa tvojom sestrom lava) vec rpicam uopsteno jer mi je ova sitaucija I VISE NEGO POZNATA-na zalost
dakle,opet nisam dobiro odgovro

Citat
Svaki dodatni stres, mentalni, fizicki u osoba sa povisenim kortizolom moze dovesti do niza nezeljenih problema vremenom, a jedan od uzroka povisenog kortizola moze biti i promena raspolozenja kod pacijenta, te obzirom na prethodno stanje zahteva evaluaciju psihickog i mentalnog sklopa. Nezeljeni problemi mogu biti brojni te njih ne bih nabrajala dodatno.

a sta je ovde receno a da nisam vec kvotao u prvom delu preisanog iz knjige?
lava-ovde pise bukvalno.trava je zelna a nebo je plavo
onda sledeci pasus i da zakljucimo da je nebo plavao a trava zelena

Citat
O treninzima koji sluze za spustanje kortizola ne bih previse komentarisala, jer je svima poznato da lagana rekreacija i relaksacija odredjenim fizickim aktivnostima dovode do spustanja nivoa kortizola, ali dizanje tegova koje nije rekreativno (preveliko fizicko i mentalno opterecenje) sasvim sigurno nece pomoci u regulaciji, tj. snizavanju kortizola, vec upravo suprotno.

sada vec ima smisla
ali dizanje tegova nije samo za celave i tetovirane majmune (hmmmmm  ;D ;D ;D),vec "dizanje" tegova kako ovde pise ima i drugih termina o kojima nema smisla da se ni prica,ali ono sto je od krucijalnog znacaja je to da ovaj momak NIJE profesinalac i da mu se dizanje tegova  ;D,zasniva na super serija treningu koji ne traje duze od 25-30 min i ukoliko smanji intezitet (moja preporuka jer to mogu da kazem kada je trening u pitanju),ovaj trening nema veze sa ||"dizanjem" tegova vec se i te kako moze smatrati kao anistresni trening
a da se jos u to uklope (naravno,novcano je dosta zahtevno) ali masaza posle takvog treninga,jaccuzi ili sauna,ono sto mogu da kazem iz prakse da je kortizol prilicno low posle ovakvih stvari a da je nivo prirodnog testa very hihg  ;D ;D ;D--BELIVE ME,APROWED BY PEKI,TESTED ON ANIMAL  ;) ;)

Citat
nadam se da se nadrilekarstvo nece spominjati u bilo kom kontekstu vise.

ovaj deo i ne rauzmem,ali ko moze da udje u tajne tvoje o mighty  8)
« Poslednja izmena: Februar 13, 2013, 03:53:02 posle podne Pedja_Petrovic »

Van mreže Edge

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #24 poslato: Februar 13, 2013, 04:04:27 posle podne »
Znam Pedja, doktori su imali 9 meseci da urade nesto i sta su uradili??? 4 meseca mi vadili krv i radili onu najobicniju proveru krvne slike. Videli povisen bilirubin pa vadi krv 3x nedeljno za besmislene testove. Sva sreca pa jedna doktorna dosla da zameni ovu moju i posalje me da se testiram na koksaki. Jedino je ona uradila nesto. Posle dr neurolog se ''potrudila'' pa sam izvukao ENG. Bode me, ocitava rezultate i gleda u zemlju, ne sme da me pogleda i kaze kako jeste jer me 2 meseca pre toga poslala kod psihijatra da se leci hipohondra...u 6 domu zdravlja fizoterapeut overio jetru oralima... Mene takvi nece leciti sigurno... 9 meseci sam se vukao po cekaonicama za... da bi odradili 2-3 testa koji koji imaju smisla.
Za to vreme nikakvo lecenje nije postojalo niti je bilo u planu.
Od kada sam poceo sam da se trudim, i da radim stvari na svoju ruku imam rezult. Jeste  rizicno, ali jbg. to mi je bilo jedino resenje. Sada sam kada sam na korak da sve bude kako treba nesto ne bih da se vracam kod tih dr.
Ono sto sam primetio je da test. bas utice na funkcionisanje nerava. I jos trebam naterati hpta da pocne da vrsi funkciju kako treba, a za to planiram suplementaciju. HCG ne bih koristio zato sto sam se uverio iz prve ruke sta moze napraviti.

Nikakav problem nije prouzrokovan udarcem u glavu, osim navedenog.

Van mreže Edge

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #25 poslato: Februar 13, 2013, 04:49:31 posle podne »
Sa treningom koji sam napisao od 25 min sam poceo da treniram jer je to bio jedini nacin da zaobidjem nerve. Sada treniram normalno. Treninzi traju oko sat , primer tezine sa kojim radim: bp 4x7x95, sedeci potisak 3x10x60, jednorucni veslanje 35-40kg 10-12 ponavljanja bez problema, kosi potisak bucicama 3x8-12x32kg. To su otprilike tezine sa kojim radim.
Kada sam poceo u decembru 2011, 50kg dizao 6x, kosi radio sa bucucama od 16 kg, veslanje sa 15...
Znam da sam bas dosta napredovao, jer da nisam nista od gore navedenog ne bi bilo moguce uraditi sa zdravstvenim stanjem iz 2010-2011.

Van mreže bole gym

• Cruiserweight Member
« Odgovor #26 poslato: Februar 13, 2013, 05:05:29 posle podne »
Aj neko nek pita kako se piju srca da se proluftiramo malo 8)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #27 poslato: Februar 13, 2013, 06:11:48 posle podne »
Aj neko nek pita kako se piju srca da se proluftiramo malo 8)

koja brate
plava ili crvena
moras da bude odredjeniji

Van mreže Edge

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #28 poslato: Februar 13, 2013, 06:18:57 posle podne »
izvinjavam se, necu vise ;D

Van mreže LavaBit

• Bantamweight Member
« Odgovor #29 poslato: Februar 13, 2013, 07:39:59 posle podne »
Ja sam cuo da plava idu za masu, a crvena posle za definiciju?

Rekli su da uzimam piramidu, kako bre piramidu d'uzmem?   ???