Hajde redom. 2007 poceo trenirati, pojma nisam znao o ishrani i treninzima. Uglavnom jeo sto vise mesa(masno u glavnom) mleka,jaja. Trening everyday is upper body day... Ovako sam izgledao krajem 2009-e
84 kg, velik,jak mastan. Tada sam radio sranje od posla. Svako dana utovari i istovari kamion od 7-10 tona sve rucno. Do polovinom 2010-e je sve zakazalo. Koksaki, nervno ostecenje, diskus hernija, libido i potencija feil... Krajem 2010-e sam se onesvestio u kupatilu pocepao glavu. Oko mi se pomerilo 2 mm od udarca, vrat mi bio iskrivljen narednih godinu dana pa me je sredio Vlada kiroprakticar...
Izgledao sam ovako
Tada sam isao kod psihijatra, pio zoloft i jos neko sranje. Osecao se 5x gore nego pre terapije, skocio mi prolaktin... Stalno mi se mutio vid, u glavi nista bolje.
Zaboravih, bio sam kod psihijatra zato sto su smatrali da se foliram tj. hipohondra... Pa je posle stigao emg nalaz od neurologa
koji sam pokazao dr psihijatru. Samo je rekla ''pa ti si stvarno bolestan, prekini terapiju -poker face-''. Tada sam izgubio volju da idem na dalje analize, zapravo tek sam sinoc procitao (posle 2 i po godine) da sam trebao otici na detaljno ispitivanje nerava. Tada sam bio previse sjeban da bi skontao koliko su nalazi bili losi i nikada nisa otisao do DR. pose toga.
Poceo sam sa dijetom i sobnim treninzima( sklekovi, propadanja, dizao stolicu) posto kada bi dizao veci teret stradali bi nervi( opisao sam kako bi to izgledalo,u temi treniranje do otkaza). Poceo sam uzimati lekove na svoju odgovornost bromokriptin (snizo prolaktin), hcg, nolva- od ovoga nista nisam primetio, osim sto su hormoni otisli u pm. no to se vratio u normalu posle 2 meseca suplemenata. Sve je bilo u granicama (na pola) osim lh,fsh,free T koji su se vratili na dno kao i pre toga. Tada sam izgledao ovako (oktobar 2011).
Racionalno razmisljanje: ne moze mi se dignuti, libido skori nista,opalo kose vazda, lose se osecam, slabasan, jeva ruka jbe,glava ostecena,ledja me ubijaju... Procitam neke studije da testosteron pomaze regeneraciju nerava... Zasto da ne, gore od ovoga ne moze,pocnem davati depo oko 150-200ml svakih 4-5 dana.
Tada sam krenuo u teretanu(novembar 2011). Poceo sam raditi sa tegovima, ali mi se javio problem,leva ruka bi mi otkazala na petom ponavljanju,a u desnoj bi mi ostalo jos 3-4 ponavljanja i naravno problem sa preopterecenem nerava samo dosta blazi nego ono sto sam opisao kako mi je bilo 2010(u temi treniranje do otkaza). Probao sam ceo trening da radim sa,malim tezinama i dropsetovima ( trenin je trajao 15-25 min 16 serija). Takv trening mi je najmanje skodio. Posle 6 nedelja sam postao dosta jaci,kosa mi vise nije opadala. Snaga leve i desne strane se izjednacila (oslim te leve sake koja i danas ne funkcionise kako kako bi trebalo vec 30-70% snage u zavisnosti od temperature). Osecao sam se dosta bolje, u glavi mi je bilo cistije mogao sam razmisljati. Nisam imao problema sa potencijom, libido se popravio,ali nije onakav kako je bilo 2009-e pre no sto sam se razboleo.
Nakon 12 nedelja ,polovina februara 2012 cini mi se, sam prestao da uzimam test. Od druge ili trece pa do seste nedelje nakon nakon prestanka osecao sam se losije... Imao sam nolve koju sam pio cetvrte nedelje pa sam prestao, samo sam vitamine i minerale koristio. Nakon tih 6 nedelja je bilo bolje, ali nije kao sto je bilo pre.
Ovako sam izgledao 67 kg.
Od tada sam na masi 81kg trenutno ovako izgledam (imao sam 84 pre 10 dana ali sam krenuo na defku)
Nista od lekova nisam uzimao dok sam bio na masi. Sada razmisljam da opet uradim isto sa testosteronom, posto mi je tada bas pomoglo... Ako nista ne probam stanjie se samo od sebe nece popraviti. Ako pokusam mozda bude bolje,mozda ne.
Pitao si sta je uzrok... Ja mislim da su nervi pravili problem, mada u medjuvremenu glavu sam bas,bas otkinuo. Mozda stres jer sam kroz sve ovo prosao sam, bez podrse doktora,roditelja/familije...
Tesko pitanje :/