djura100
Koliko dugo ga imas? I javi nam posle 1-2 godine kako se drzi. Jer je mene iskustvo naucilo da i najgori teflonski tiganji budu super u pocetku, ali posle...
Ja mogu da preporucim ovaj
http://www.tehnomanija.rs/katalog/tefal-tiganj-te-65004.htmlImam ga 2 godine i isti je kao i dana kada sam ga kupio (cak nije ni boju promenio), a koristim ga 2-3 puta dnevno, svaki dan. Tezak je celo kilo.
Kad kupujete teflonske tiganje:
-gledajte da je kvalitetan teflon koriscen, da ima vise sloja, kao i sloj protiv grebanja (neki su bolji, neki gori)
-da je sto tezi (gledajte od cega je pravljeno dno. Cini mi se da su celik i gvozdje najbolji, ali ne drzite me za rec). Ovi laki su od aluminijuma, koji je jos jako tanak, pa se posle par koriscenja iskrivi, pa przi samo po obodu, a u sredini ne.
-da na njemu izricito pise da moze da se koristi metalno posudje (gvozdena viljuska, kasika...)
-Ali ipak u njemu koristite SAMO teflonsko posudje (spatule, kasike, viljuske, ona stipaljka za okretanje mesa, kutlaca...)
-Kad ga perete pazite da ga ne ogulite (koristite samo "meksu" stranu sundjera, a ne grubu. Zicu ni slucajno.)
-Nikad u vruc tiganj ne sipajte hladnu vodu. Niti obrnuto.
-Dobro obratite paznju da li je namenjen za "obicnu" ringlu, za otvorenu vatru (plin) ili za indukcionu ringlu. Najbolje je kupiti onaj koji moze i na indukcionu (najgora od svih ringli), ali ga ipak koristi na obicnoj.
-Ne ostavljajte ga praznog na upaljenoj rignli, ako ga ne koristite. Dobro je i da se ne koristi bas najaci stepen na ringli.
-Ako vam je nesto zagorelo i zalepilo se za tiganj (sto se prakticno nikad ne desava), sacekajte da se ohladi, sipajte mlaku vodu i deterdzent i sacekajte par minuta, a onda isperite.
-Ako vam je to nesto zagorelo i zalepilo se, kad sve izvadite iz tiganja, i sklonite tiganj sa ringle, onda papirnim ubrusom samo obrisite tiganj kao ovi na reklami za ovaj titanijmski. Sve ce se zalepiti za ubrus, tako da cete izbeci ovaj prethodni korak koji sam naveo.
Sto vise pravila ispostujete, duze ce vam tiganj trajati