@ jkd4evr
Nisam mislio da dalje polemisem sa tobom ali stavio si mi u usta neke stvari koje nisam predlozio...
Kao prvo ne mislim da pocetnik treba da vjezba kao sto to radi Sarcev, Cutler ili bilo koji profesionalac, ali isto tako sam UBJEDJEN da ce tog pocetnika mnogo bolje u svijet BB sa svojim Treningom za pocetnike (link koji sam dao na pr.) uputiti Sarcev nego neki "expert" iz neke knjige od prije 20 i kusur godina koji zastupa davno prevazidjene sisteme treninga...
Ne pratim samo Sarcva vec i gomilu drugih, ne samo BB, vec ljudi poput Aceta, Charles Glasa, stotine uspjesnih takmicara sirom svijeta ili domace sampione koji dolaze i ostavljaju svoja iskustva na ovom istom forumu.. ljudi koji imaju puno zadovoljnih klijenta (kao i mnogi BB koji se bave tim poslom) i koje su ih u putili u osnove BB, a ne neki "drugari" koji su negdje nesto culi...
Da se razumijemo nikada nisam rekao da ne treba raditi sa znacajnim teretom i napredovati u istim... ali ne po cijenu da se radi izuzetno nizak broj ponavljanja... Svi izvori koje ja pratim (a to su najbolje gradjeni ljudi na svijetu) govore da ne treba ici previse nisko sa ponavljanjima, zbog razloga koje sam ranije naveo...
A sto se tice da ces raditi cucnjeve na "moj" nacin kao sto sam ja rekao, 23 minuta, cikam te da probas, ali onako kako sam naveo u primjeru... Nisam rekao ni da to treba raditi stalno...ali da su bolja alternativa od treninga tri puta nedjejno gdje se pocinje sa cucnjevima vjerujem da jesu, iako ih nisam dao kao primjer za pocetnike, niti je to Sarcev ili neko drugi preporucio pocetnicima, to je bio moj predlog tebi a predpostavio sam da nisi pocetnik...
Glavni je problem to sto ne prihvatas izvore iz Bodubuildinga, bilo to sampioni, treneri, ljudi koji su u toj industriji, vec strogo bjezis od njih.. i kazes da ima zilion drugih koje bi prije poslusao... ko su ti majstori? Neki doktori sa univeziteta, profesori difa-a koji, ko? Mi ovdje govorimo o bodybuildingu...Spreman sam da uzmem u razmatranje sve sto mi preporuci dobro gradjen covjek, a teoreticari, ti neka publiku traze negdje drugo...
Onda ta prica o aas ne znam sta bi trebala da ti znaci, ali generalno ona sluzi kao isprika onima koji lose izgledaju... potpuno razumijem sta aas radi, ali to ne znaci da neko ko ih ne koristi ne moze da bude snazan i dobro gradjen... sigurno ne kao neki Pro... ali avaj vazda ce po teretanama, forumima i sl.mjestima od neznalica oni najveci biti etiketirani kao korisnici aas koji su tako dobri SAMO zbog aas-a...
Nego da skratim pricu, posto vidim da si siguran u svoje znanje i imas svoju trening filozofiju... otvori novu temu pa nas uputi u sebe, svoje treninge, ishranu i naravno prilijepi svoje fotke pa cemo mi ostali koji eto mislimo da je Sarcev i co ono sta treba pratiti cim vidimo tvoje zasigurno spektakularno tijelo i rezultate od tvog sistema treninga i vjezbanja uzeti u razmatranje tvoje prijedloge... Do tada cu pratiti one koji stoje sa svojim imenom, rezultatima i izgledom ispred onog sto govore i savjetuju nama...
Pozdrav i za tebe