Hvala Pedja na odgovoru i vremenu
Da, poneta jeste bila da ako mogu, moj split bude takav da ga poklopim sa drugarovim kako bi zajedno isli. Veruj te mi, ne idemo da se druzimo i zaj**** vec da treniramo
, nijednom od nas nije problem i ako treba i da sami idemo (a tako smo i radili vecinski u nasem "stazu" tj. sami trenirali). Ali ako mogu da poklopim, sto da ne, da imam uvek spoter-a na bench-u itd. Posto ponekad je ova teretana i skoro prazna, pa da ne trazim spoter-a po njoj itd. Pored toga malo pravimo i pozitivnu konkurenciju jedan drugom, iako je on primetno veci od mene, jer je ipak 4god. aktivan
Ne zelim da treniram sad jos VISE i JACE. Bas obrnuto i kazem, da umesto 2x sedmicno prebacim partije na 1x sedmicno, da im dam vise odmora. Ranije sam npr. radio isti dan grudi, ramena i triceps (znaci push), sada bi to malo rasclanio samo.
Zasto sam pitao ako sam "sve sam vec smislio"?? Pitao sam radi bilo koje sugestije, da li split izgleda u redu i da li mi je u redu da se prebacim na njega sa klasicnog push, pull, legs koji sam do sada koristio. Da li mi treba vise dana poptunog odmora/ne rada iako se partije rade na 6-7 dana. Da li mozda obrnuti nesto, ne spojiti biceps sa grudima itd. Na takve sam stvari mislio. U redu, trbuh moze da se ubaci eto npr. sa nogama, ne mora da ima poseban dan, moze taj dan da bude "prava" pauza i takve stvari.
P.S sto se ishrane tice napisao sam odnos markonutrienta samo, da ga ne tupim. Ajd' ako zelite, evo kako izgleda odprilike prosecan dan (smenjuje se hrana inace, nije svaki identican)
1. 100g ovsenih, dve banane, merica whey-a, sve to pomesano (grubo 105c 40p 7f)
2. pirinac ili krompir kao izvor UH, kolicina da to bude 70-80c + meso koje imam (dal je belo ili neko drugo) kolicina da to bude ~40g proteina iz mesa. Doda se poneko povrce ponekad itd.
3. 1L mleka + banana + whey (sejk kao zamena za obrok, grubo 65c 55p 8f)
4. kao i #2
5. 5-6 celih jaja + ovsene (koliko mi ostane tj. koliko mi preostali UH dozvolje ili koliko sam gladan ili ne)
Eto to je npr. jedan prosecan dan. Izmedju tih obroka ili uz njih se ubaci i po jos nesto ponekad, uvek razlicito. Jedem ponekad i hleb iz tost-a ili nesto drugo sa brasnom kada sam u "bulk" periodu. Nekada jaja budu ujutru i tako to. Nakon treninga whey + dex, to nisam racunao ovde, ali racunam u makronutriente kada ih brojim.