Pre svega veliki pozdrav za sve clanove!
Posto mi je ovo prvi post, napisao bi samo par reci ukratko o sebi
Dakle, imam 21god. a treniram aktivno oko 1.5god. Visok sam 178, trenutno tezak 75kg na sta ga znam, barem 10-11% BF (vidite sliku) Krenuo sam prvo sa skelkovima, zgibovima, propadanjima itd. zatim sam presao na tegove u kucnoj varijanti (imam univerzalnu bench klupu, stalak za cucanj, sipku za zgibove i propadanja, bucice, EZ sipku, klasicnu, oko 160kg tegova itd.) Uglavnom neka osnova, kao sto i sami mozete videti.
Krenuo bi zapravo u teretanu (zbog vise sprava i opreme) sa starim drugarom koji mi je ujedinjeno i bio partner u vezbanju u period od nekih 6-8 meseci (inace on je u treningu oko 4god. i uglavnom je trenirao u teretani).
Do sada sam radio uglavnom:
push
pull
legs
off
U stagnaciji sam vec ~3 meseca
ne mogu da provalim zasto (ni snaga ne napreduje nesto ..)
Ishrana je OK, oko 5 obroka na dan, svaki je sa UH i P. Podela je odprilike 180-220P (kako kad), 370-420UH, 60-70M i sve to se vrti tu negde oko 3000cal. Od pre 2 meseca ili nesto manje uzimam i whey (~50g dnevno) i kreatin monohidrat - i to uzimam kod tebe Pedja, veliki pozdrav za tebe! Merica whey-a sa 50-60g dex-a nakon treninga i jos jedna merica kasnije sa kombinacijom tipa 100g ovsenih + banana ili napravim palacinke pa roknem u to itd.
E sad, izvinjavam se na duzem post-u ...pitanje koje imam je sledece. Formirao sam sebi sledeci split za teretanu i zanima me kako se vama ostalima cini?
U pitanju bi bio opet 3 on 1 off, ali sledeci koncept gde se ista partija radi na 6-7 dana.
Noge
Ledja
Grudi & Biceps
Ramena & Triceps
Abs (ovo racunam i kao neku polu-pauzu)
Dakle izgledalo bi to ovako:
Noge
Ledja
Grudi & Biceps
off
Ramena & Triceps
Abs
Noge
off
Ledja
Grudi & Biceps
Ramena & Triceps
I dalje kapirate i sami koncept. Bojim se da trenutno nisam pretreniran, i zato bi i odabrao split gde redje radim istu partiju. A opet treniram cesce, jer volim ...zadnje dve nedelje sam inace u nekom "deload-u", cisto u slucaju da je razlog moje stagnacije pretreniranost ..
Jos jednom sorry na duzem post-u, molim vas za misljenje a evo i par mojih slika. Prve 3 su leto 2012, nakon odprilike 5 do 8 meseci trening-a, tada sam bio najnize na 65kg i po ulicnim merenjima 6% BF. Zadnje dve su decembar 2012 i trenutno izgledam isto, ista kilaza.
http://imgur.com/a/H3ScR#0Hvala i jako mi se dopada forum, ima dosta kvalitetnog stiva za procitati kao i jako kvalitetnih clanova!