Novembar 18, 2024, 07:48:58 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.365 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Istovremeno mrsavljenje i izgradnja misica  (Pročitano 42438 puta)

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
Odg: Istovremeno mrsavljenje i izgradnja misica
« Odgovor #75 poslato: Mart 20, 2013, 10:35:58 posle podne »
A kako ti zamišljaš da se zateže stomak?
suck it up, buttercup

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #76 poslato: Mart 20, 2013, 10:47:43 posle podne »
btw,kada vec pominjete moju kilazu...ja ionako planiram da se ugojim :-D (44 kg je samo privremena brojka).
cilj mi je bio na pocetku-istovremeno mrsavljenje i izgradnja misica...htela sam da smrsam u gornjem delu tela a dobijem na masi u donjem delu tela. Genetski sam jaca u gore-jabuka. A posto  to ne moze istovremeno,na Micinu sugestiju, resila sam da prvo malo smrsam (smanjim procenat masti koji sam imala- bila sam 10kg teza pre 6 meseci)pa onda da poradim na masi u nogama i zadnjici.
Eto...nadam sam da sam vam malo razbila tu anoreksicnu sliku koju iimate o meni :o

.
"be a warrior, not a worrier"

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #77 poslato: Mart 20, 2013, 10:48:58 posle podne »
ovo sam ja pre 6 meseci:

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #78 poslato: Mart 20, 2013, 10:49:44 posle podne »
i sada :

Van mreže ana

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #79 poslato: Mart 20, 2013, 11:12:57 posle podne »
naravno da si uradila pravu stvar što si skinula tih 10 kg i da lepo izgledaš, ali mislim da je mnogo bolje da postepeno dođeš do željenog izgleda i da istraješ sa ishranom.  nažalost,  ništa ne može preko noći. zamisli sebe posle dijete?
disciplina se meri u gramima a kajanje za propustenim prilikama u tonama

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #80 poslato: Mart 20, 2013, 11:32:30 posle podne »
ana,nigde ja ne zurim :). Ni ovih 10 kg nisam skunula za 2,3 meseca vec za 6 meseci.
mislim da mi je rotacija uh odradila veci deo posla,a o ketogenoj sam samo razmisljala,nisam pocela da je drzim.
A sta se desava posle rotacije uh?  Kako unosite uh posle te dijete? Isti br. svaki dan ili...i koliko?

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
« Odgovor #81 poslato: Mart 21, 2013, 12:48:16 pre podne »
Pa sad si sama sebi odgovorila za keto, jer ako ti razmisljas kako izaci sa UH iz rotacija, sta mislis kako je sa keto-m ;)

Ti samo treba da pripazis na ishranu(ni rotacije ti ne trebaju), da imas normalan san, da radis dobar trening i onda malo kardia.... ma ko nova!
Kao sto si sama rekla "ne ocekujes preko noci", tako da "less talk more walk" ;)
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #82 poslato: Mart 21, 2013, 05:51:43 pre podne »
visnja
vidi sa cim zbunjujes

Citat
jos malo da se resim stomaka

Citat
,samo da ZATEGNEM stomak.

a ovo su apstraktni pojmovi

sjajan uspeh si napravila jer mi ona prva slika deluje neverovatno i kao photshop,ali defitivno vise nego sjajan posao je uradjen
budi istrjana i veruj da ce sa istanjevienjm koze (dijeta i fizicka aktivnost) doci do zejenog efkekta tj zategnutosti stomaka i plocica ;)

termin DIJETA ne znaci da treab da budes na ishrani koja je potredejna npr skidanju kg
« Poslednja izmena: Mart 21, 2013, 05:53:24 pre podne Pedja_Petrovic »

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #83 poslato: Mart 21, 2013, 08:37:58 pre podne »
hahaha kamo srece da je fotosop,ceo zivot sam imala takav stomak! kao i moja mama,baka...mislila sam da ga se nikada necu resiti. slikala sam se svaki mesec,okacicu slike danas kada ugrabim vremena(cisto da motivisem one koji misle da se protiv genetike ne moze boriti !!!).
plocice,uffff :-D bas zbog toga sto sam uvek imala ogroman stomak,postala sam opsednuta-samo da se resim stomaka,da ga zategnem...pa recimo da dodjem do plocica,to je cilj,mada meni ta ideja deluje vise nego neverovatna-s obzirom na moju sliku pre 6 meseci  :-\
Ne mogu da zamislim sebe sa plocicama na stomaku jednog dana,uffffffff ;D.

Van mreže tenssa

« Odgovor #84 poslato: Mart 21, 2013, 08:39:36 pre podne »
Kakva crna genetika, ti si jos dobra u odnosu na mene i moju "pauk" genetiku ("papci" tj ruke i noge kao cackalice, a stomak okrugao)...

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #85 poslato: Mart 21, 2013, 09:00:39 pre podne »
e ovo je dobro-pauk genetika hahhahahah  ;D skroz se pronalazim u istoj XD.
i meni su noge bile kao cackalice, ali sada je druga prica...(ne znam koliko se to vidi na ovim slikama ali je tako) Mada ja tek planiram za jedno mesec dana da krenem da radim na masi.

Pedja,sto se tice dijete koja nije predodredjena gubljenju kg ...na sta tacno mislis? Mene zanima sta da radim posle rotacije uh? Vracam se na staro u smislu pravilnog odabira namirnica, a kolicinski?
unos uh kakav treba da bude? mislila sam da uklopim nekako ishranu sa treninzima-kada imam jace treninge da povecam unos uh i obrnuto.
A sta je sa proteinima? Neko mi je ovde rekao da preterujem,da je 150g proteina mnogo na moju kilazu...mozda da smanjim na 100,hm?  Da podsetim,rotacije mi izgledaju ovako: 75-130-0-100-75-50-0

Van mreže vlada sin

« Odgovor #86 poslato: Mart 21, 2013, 09:05:12 pre podne »
Evo jednog teksta koji sam nasao i preveo, a vezan je za ovu temu. Vec sam rekao da ne verujem mnogo tim tekstovima, ali ajde...mozda se nadje nesto korisno. Najvise mi je sumnjiva #6 stavka, zna se od cega misic raste, da su to proteini a ne masti i UH...itd itd

Ako ste ikada drzali dijetu za bodibilding takmičenje, ili ste pokusavali duzi vremenski period da se resite masnih naslaga onda znate sta zelite da uradite odmah nakon toga: nista, jescete svu onu hranu koju ste izbegavali proteklih nekoliko meseci.
Naravno, to je jedan od nacina da nastavite „dijetu“, ali moze da se pretvori u katastrofu, dovodeci ponovo do pojave mnogo masnih naslaga. Bolja strategija je da koristite ovaj nacin kako bi ste stekli impresivnu misicnu masu zahvaljujuci maksimalnoj osetljivosti tela u tom trenutku.
Najbolji napredak tokom cele godine obicno dolazi u prvih nekoliko nedelja posle faze „rezanja“, tako da je ovaj period idealan za misicni rast. Odnosno, mozete lako da dobijete 2, 3 ili cak 4 kilograma misicne mase u samo 6 nedelja. Evo sedam koraka koje mozete da koristite za prelazak iz faze „rezanja“ u sestonedeljnu fazu cistog anabolizma.

#1 Upoznajte svoje telo sa prilagodjavajucim mehanizmom
Srecniji bodibilderi imaju fantastican metabolizam koji im omogucava da budu maksimalno izdefinisani i jos uvek zadrze vrednu misicnu masu tokom pred takmicarske dijete. Za mnoge, spremanje za takmicenje je put gladovanja. Neki bodibilderi moraju da smanje sve, masti, ugljenehidrate i ukupne kalorije, dok provode iscrpljujuce vreme na kardiu ne bi li olaksali sagorevanje viska masti.
Istina je da cela dijeta tesko pada telu i cesto ga baca u hronicno stanje katabolizma gde se gubi misicna masa, ili u najboljem slucaju bori da zadrzi misicnu masu. Pozitivnno je to da kada je katabolicki proces ublazen, telo upada u veoma jako anabolicko stanje.

#2 Povecaj unos ugljenih hidrata i zdravih masti
Kod dijete se uvek nesto ogranicava. Konzumiranje manje ugljenih hidrata i masti za posledicu ima smanjenu energiju. To moze izazvati gubitak misica, ali takodje pokrece anabolicki signal da pripremi telo za veliki misicni rast kada prekinete dijetu – dokle god postoje dovoljne kolicine ugljenih hidrata i masti u vasoj dijeti. Posle dijete telo ne moze cekati na misicni raste dokle god mu se ne ponove ne uvedu odgovarajuce kolicine hranljivih materija.
Pored toga, hormoni i enzimi ce pomoci da rasti ide svojim tokom. Kada ste na dijeti nivo testosterona moze da opadne. Kada pocnete ponovo da jedete hormoni se brzo vracaj. Rastuci nivo testosterona, zajedno sa povecanim unosom hrane rezultira brzim i znacajnim dobitkom misicne mase.
Pored toga, dok misicno skladiste ugljenih hidrata (glikogen) opada tokom dijete, glikogen – skladisti enzime koji cuvaju ugljene hidrate za „prekovremeni rad“. Kada zavrsite sa dijetom i pocnete kvalitetnije da se hranite, vase telo uvecava kolicinu glikogena koji direktno utice na misicni rast.

#3 Pratite „pravilo 150“ o unosu ugljenih hidrata. Nijedan bodibilder nema isti metabolizam
To je jedan od razloga zasto takmicari unose razlicite kolicine ugljenih hidrata tokom dijete. Neki unose veoma malo ugljenih hidrata da bi se izdefinisali, dok su drugi na modifikovanom unosu ugljenih hidrata. Ni jedan slucaj ne garantuje da povecanjem ugljenih hidrata posle takmicenja moze doci do povecanja misicne mase bez dobijanja masnih naslaga. Budite izbirljivi i imajte pametan pristup. U radu sa bodibilderima otkrio sam da dodavanje 150gr ugljenih hidrata dnevno deluje najbolje. Ako ste na dijeti sa 170gr UH dnevno, mozete ocekivati rast bez telesnih masti uzimajuci ukupno 320gr UH dnevno u periodu od prve tri nedelje. Ako ste jeli 300gr tokom dijete, unosite 450gr UH dnevno. Najbolji izvori su slozeni UH kao sto su ovsene pahulje, pirinac itd. i prosti seceri pre(?) i posle treninga.

#4 Prilagodite unos Uh u cetvrtoj nedelji posle dijete
Telo je zanimljiva masina. Kako ste ga hranili posle dijete, vas metabolizam se zapravo povecava. Kako se to dogodi, trebalo bi da nastavite sa dodavanjem UH kako bi nadoknadili svoje potrebe. Ukoliko ne povecate kolicinu UH posle cetvrte nedelje vaste telo nece moci da nastavi sa misicnim rastom zbog nedostatka energije jer je metabolizam ubrzan. Zato od cetvrte do seste nedelje dodajte jos 100-125gr UH dnevno u svoju ishranu. Ako ste jeli 320gr po zavrsetku trece nedelje, mozete da povecate unos na 420-445gr dnevno, ako ste jeli 450 povecajte na 550-575.

#5 Ne smanjujte svoj unos masti
Ja cu biti prvi koji ce reci da su dijete sa niskim unosom masti odlican nacin da se spremite za takmicenje ili plazu. Dijete sa ekstremno niskim unosom masti vam omogucava da zadrzite vise UH tokom definicije. Velika mana dijeta sa malim unosom masti ja da mogu izazvati pad testosterona, hormona rasta GH i IGH-I.
Ali, kada se vratite normalnom rezimu ishrane i unosu masti u prvih nekoliko nedelja nakon dijete to omogucava podrsku testosterona, GH i IGH-I nivoa i kao sto je vec pomenuto u #2, rast nivoa testosterona ima veliki uticaj na dobijanje misicne mase. Povecajte svoj unos masti u prve tri nedelje do 40-50gr dnevno i dodajte jos 10-15gr od cetvrte do seste nedelje. Idealni izvori masti sadrze mesavinu sledecih: zasicenih masti, koje se nalaze u junetini i mlecnim proizvodima, omega masti, od lososa i riblje ulje i mononezasicenih masti, u avokadu, orasima i maslinovom ulju.

#6 Saznajte svoju potrebnu kolicinu proteina
Morate unositi funtu proteina po kilogramu da biste rasli, zar ne? To nije obavezno u prvih nekoliko nedelja nakon dijete. Pocetak prilagodjavanja tela i rast je zaista pitanje povecanja energije. To cete uraditi tako sto cete trositi vise ugljenih hidrata i masti i naravno smanjivanje kardia tokom ovog perioda. Koliko proteina ti treba?
U prvih sest nedelja nakon dijete ili takmicenja, gram proteina po funti tezine je i vise nego dovoljno, a i manje je u redu. Zasto? Efikasnost. Kada povecate kalorije dodavanjem ugljenih hidrata i masti, mozete smanjiti potrebu za vecim unosom proteina. Dodatno gorivo iz ugljenih hidrata i masti telo cini izuzetno efikasnim u stvaranju misica. Dodavanje energije iz ugljenih hidrata i masti umanjuje potrebu za dodatnim proteinima koji se najcesce konzumiraju tokom dijete. Povecanje testosterona i GH nivoa omogucava telu da vise koristi proteine, potrebe za proteinima nisu tako velike kako sto mnogi misli u periodu nakon dijete.

#7 Promenite svoj trening
Naravno, nacin treniranja takodje moze uticati na rast. Generalno, u toku dijete, pored kardio treninga, bodibilderi imaju obicaj da treniraju veoma visokim intezitetom. Kada zavrsite sa kalorijskim ogranicenjima, trebalo bi da promenite svoj trening. Za najbolje rezultate, potrebno je nedelju ili dve odmoriti od treninga i dozvoliti telu da se oporavi. Zatim, vratiti se treningu sa malo ponavljanja i velikim tezinama. To ce vam pomoci da povecate svoju snagu i misicnu masu.
Bodibilderi cesto u periodu posle takmicenja ili dijete prestaju da vode racuna o unosu hrane i koriste predah kako bi jeli i pili ono sto zele. Mnogo bolje resenje je da iskoriste tih sest nedelja kao idealno vreme za rast povecavajuci kvaliteno ugljene hidrate i masti. Mozete iskoristiti prednost ovog uskog ali snaznog „prozora“ kao priliku za dobijanje misicne mase.

ovo je Mica okacio u jednoj temi, mozda pomogne.

Pedja je mislio da rec dijeta znaci rezim ishrane , ne mora za cilj imati mrsavljenje.
Postigla si zavidan rezultat i svakan cast za to, sada nemoj da se vracas na staro nego udri jos jace.
Pozdrav
Men sana in corpore sano !

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #87 poslato: Mart 21, 2013, 10:11:06 pre podne »
Citat
Pedja je mislio da rec dijeta znaci rezim ishrane ,

yes

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #88 poslato: Mart 21, 2013, 03:39:42 posle podne »
hvala Vlado za tekst! novih informacija nikad dosta!
evo da okacim svoje slike po mesecima...za sve one koji jos nisu poceli,samo napred! Tesko je promeniti stare navike,ali ako jednom udjete u ovu pricu,zavolecete novi nacin zivota...garantujem!

Van mreže Visnja

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #89 poslato: Mart 21, 2013, 03:41:15 posle podne »
i poslednja dva meseca