Novembar 05, 2024, 07:51:13 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Vezbe za noge koje ne stete donjim ledjima  (Pročitano 6959 puta)

Van mreže Colaticc

• Član
  • *
    • youtube
Vezbe za noge koje ne stete donjim ledjima
« poslato: Decembar 13, 2012, 02:34:30 posle podne »
Poceo sam skoro da osecam nelagodan osecaj u donjim ledjima kad radim cucanj, hacksquat i prednji cucanj,da li bi neko mogao da mi kaze vezbe koje ne uticu na donja ledja i nemam mnogo sprava(npr leg press) u teretani tako da moram da budem inovativan  :)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Vezbe za noge koje ne stete donjim ledjima
« Odgovor #1 poslato: Decembar 13, 2012, 02:58:23 posle podne »
Poceo sam skoro da osecam nelagodan osecaj u donjim ledjima kad radim cucanj, hacksquat i prednji cucanj,da li bi neko mogao da mi kaze vezbe koje ne uticu na donja ledja i nemam mnogo sprava(npr leg press) u teretani tako da moram da budem inovativan  :)

momak
ocigledno da imas POVREDU neke vrste
tako da bi bilo dobro da e uradi dijagnoza o cemu se tacno radi
a da zanemaris invoacije i zimisljeanje tople vode dok ne saniras to sta te muci

Van mreže vlada sin

« Odgovor #2 poslato: Decembar 13, 2012, 02:59:39 posle podne »
Iskorak je dobra vezba.
Nije resenje da ne radis nego da ojacas donja ledja,hiperekstenzija, mrtvo dizanje, good morning mogu dosta da ti pomognu u tome.
A ako te  stvarno boli poseti doktora
Men sana in corpore sano !

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 13, 2012, 04:49:32 posle podne »
Da li si ti siguran da imas pravilnu tehniku izvodjenja cucnja.

Van mreže igorICS

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Decembar 13, 2012, 06:17:14 posle podne »
Ja sam imao bol u donjem dijelu ledja 2 3 mjeseca i jedva je prosao, ubjedjen sam da je zbog nepravilne tehnike bio, obrati paznju na pravilno izvodjenje cucnja

Van mreže Colaticc

• Član
  • *
    • youtube
« Odgovor #5 poslato: Decembar 13, 2012, 07:18:19 posle podne »
sto se tice tehnike tj izvodjenje cucanja mi je dobro gledao sam klipove najvise powerliftera isao sam malo ispod 90 ali nije to bol da me preseca nego jdv da moram da iskvrckam kicmu a nmg,a kad uspem bude odlicno.izbacio sam i kad radim ledja sve sto osecam da me malo napreze vec je polako pocelo da popusta.krenuo sam cucanj od 0 malo ispod 90 prazna sipka sisy squat leg extensions i onda za zadnju lozu hiperekstenziju(ali za zadnju lozu)i jos nes.hvala vam na odgovorima

Van mreže Ishmerish

• Cruiserweight Member
  • Lala 4ever
« Odgovor #6 poslato: Decembar 13, 2012, 08:01:02 posle podne »
Dok nam ne kazes koliko dugo vezbas i od kada osecas taj bol, da li se pojavio odjednom ili si promenio rutinu...., rekao bih da su jednostavno donja ledja(erektori) slaba.
"Kad je neko glup, proizvodi jednak socijalni efekat kao i kad je mrtav.
On ništa ne primjećuje, samo drugi pate oko njega."

Van mreže icko

• Cruiserweight Member
« Odgovor #7 poslato: Decembar 13, 2012, 08:17:08 posle podne »
To sto ti mislis da dobro radis cucanj je lepo ali nista od toga dok te vidi neko ko zna to puno bolje od tebe. Ja sam kod mene u teretani ispravio vise ljudi a mene licno VeljaP, sto je zanimljivo svi su bili ubedjeni da dobro rade.

Van mreže Colaticc

• Član
  • *
    • youtube
« Odgovor #8 poslato: Decembar 13, 2012, 08:28:07 posle podne »
treniram 1.5god bol osecam par meseci  znaci treba da ojacam donja ledja?mrtvo sam retko radio preko 10pon vise sam isao od 1i5ma pon,a sto se tice cucnja imam u teretani coveka koji je koliko tolko zaludjen za powerliftingom i reko mi je da dobro radim cak da ne idem  preduboko  malo ispod 90% ne vise zbog kolena kolena mi ne prelaze vrhove pristiju guram iz peta  vrhovi prstiju se ne podizu,jedino mi je problem sto sam ne istegnut i verujem da je to uzrok problema sa donjim ledjima pos ceo zivot ja nmg da pipnem prste na nogama sa pravim kolenima,mzoe neko da mi  kaze da li da istezem noge donja edja pred svaki trening  5-10min , pred spavanje ujutru ili bilo kad u toku dana,i voleo bi da ima neko ko stv zna kako se radi cucanj i mrtvo da mi pokaze ali nzm  gde da nadjem takvu osobu-e

Van mreže vlada sin

« Odgovor #9 poslato: Decembar 13, 2012, 08:42:46 posle podne »
na forumu imas milana i bukasa koji su enciklopedija znanja, snimi cucanj i dobices u centar komentar. A da i Zmaja da ne zaboravim..
Men sana in corpore sano !

Van mreže Colaticc

• Član
  • *
    • youtube
« Odgovor #10 poslato: Decembar 13, 2012, 09:27:15 posle podne »
hvala videcu da snimim cucanj i mrtvo hvala puno na pomoci

Van mreže middle_east_dude

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #11 poslato: Decembar 13, 2012, 09:48:02 posle podne »
ekstenzija za kvad , hamstring curl, leg press , listove na leg press...

svaka sprava gde sedis... ide na donja ledja drasticno manje nego one gde stojis

to ti strucnjaci u tvojoj teretani nisu spomenuli ? :)

Van mreže Colaticc

• Član
  • *
    • youtube
« Odgovor #12 poslato: Decembar 13, 2012, 10:44:38 posle podne »
nemamo leg press u gym socialna je teretana relativno samo sipke i bucice ima lat ima za ledja sprva gde mozes radis veslanje nmg se seti kako se zove imas leg etension i za zadnju lozu isto ima hack squat i peck deck i klasika sajle za ruke..zato sam i pokrenuo topic zato sto nema mnogo masina xDa i nemam nes mnogo strucnjaka u teretani xDDD

Van mreže milan0507

• Cruiserweight Member
« Odgovor #13 poslato: Decembar 14, 2012, 02:25:45 pre podne »
Prednji cucanj zna da bude nezgodan za ledja, narocito jer vecina ne zna da radi ni zadnji a kamoli prednji. Moguce da si premorio donja ledja jednostavno.Mrtvo i cucanj jako u istoj nedelji ne idu.Narocito ne previse vezbi gde su ukljucena donja ledja. Daj snimak da vidimo kako radis,ako imas.Ako sad boli ne snimaj.Sva veslanja za ledja radi  grudima oslonjen na klupu da ne opterecujes ledja. Ako mozes radi reverse hyperextension

Van mreže damirjam

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #14 poslato: Decembar 14, 2012, 08:27:43 pre podne »
ja mislim da su mu tezine problem...da tovari previse pa otuda se i javlja bol...vjerovatno je i tehnika losija i onda se javlja taj bol u donjem dijelu ledja....imao isti problem prije...