Poz narode,evo da se javim nakon godinu dana otkako sam otvorio temu i da iznesem utisak.
Post je ogroman,ali ne mogu krace od ovoga,iznecu sve do detalja
Jeo sam 1kg mesa i 500gr pirinca svaki dan od januara 2013 do septembra 2013,pa sam u septembru kako je zahladilo poceo jos ozbiljnije da jedem i treniram,povecao na 600gr pirinca i nedavno na 650gr pirinca jer masa mi ide bas bas sporo (mada ni ne moze da ide brzo natural....a jos sam i ektomorf i to zesci)
Trening je poprilicno intezivan,mind muscle konekcija tokom spustanja/podizanja tega,pravilna forma,kratke pauze,ponavljanja oko 8-12,male misicne grupe 9 serija,velike od 9 do 12 u zavisnosti od raspolozenja/snage/energije.
Cesto rotiram vezbe,nekad ubacim drop setove,raznolik je trening,uvek imam nenormalnu pumpu i zategnutost misica nakon treninga,kao i upale par dana nakon treninga.
Iskreno,bas i nisam nesto zadovoljan masom koju sam ostvario za ovih godinu dana s obzirom kako sam se kvalitetno i obimno hranio,nije da nisam napredovao,ali ocekivao sam vece obime.
Sve nekako sumnjam na nedovoljan unos kalorija,kao sam na samoj granici odrzavanja mase,jer treninge odradim brutalno koliko god mogu,dam sve od sebe.
Ovo je moj trenutni plan ishrane koji ispostujem 100%,hranu spremim za ceo dan u plasticne kutijice i nosim na posao,tako da mi nije nikakav problem ispostovati ishranu...jedino se nekad desi da ne jedem striktno na svaka 3 sata,vec ponekad bude na 3 i po ili 4 sata,ali retko kad,uglavnom je na svaka 3 sata.
6:00 200gr piletine + 130gr pirinca + kasika maslinovog + karfiol
9:00 isto
12:00 isto
15:00 isto
oko 17h trening,pre treninga 5gr kreatina
pwm oko 18-18:15 odmah nakon treninga 40-50gr amino hydro whey + 30-40gr dex + 5gr kreatin
oko 19:00 obrok od 200-250gr piletine + 130gr pirinca + kasika maslinovog + karfiol
spavanje oko 21h jer ustajem u 5:00 zbog posla i da spremim jelo
Pred spavanje ne koristim ni ella sir ni kazein jer nemam finansija,tako da mi je zadnji obrok u toku dana upravo onaj obrok nakon treninga.
Jel moze nedostatak tog 1 obroka (mislim na ella sir/kazein) da upropasti napredak i da otera telo u katabolizam tokom noci,pa da to toliko koci napredak ili je moj problem negde drugde,mozda nedovoljan unos kalorija ?
Mislio sam da povecam unos pirinca sa 650 na 700gr u danima treninga i da dodam jos nekih 50-100gr orasa
U off danima redukujem unos pirinca sa 650gr na nekih 300-450gr,zavisi kako kad,dok meso uvek drzim na 1kg.
Tovim svoje pilice pa zato mogu da priustim toliko mesa,inace da ga moram kupovati u marketima,nema sanse,preskupo.
Ubacicu slike ovih dana...ostalo mi je sala oko struka i na stomaku od nepravilne ishrane koju sam konzumirao pre par godina i pauze od 2-3 godine koju sam napravio (upravo u tom periodu sam nabacio dosta sala oko struka,stomaka,dupe,love handles) i to planiram da skinem na prolece ako bude finansija za aminokiseline ( BCAA ili Glutamin,sve zavisi od finansija)
Zadnjih godinu dana jedem samo cisto,meso,pirinac,maslinovo i karfiol.