Pozdrav svima imam 19 godina visok sam oko 194 i imam 89 kilograma.Krenuo sam u teretanu jos negde u maju ali sam pravio pauze i sve ukupno mozda vezbam 4 meseca ali sada zelim bas ozbiljno da se posvetim(ishrana+pravilan trening).Slike cu okaciti za neki dan kako izgledam ali u globalu kad me neko vidi imam velike ruke sa malo sala,ali snagu i bas ne.Kad sam prvi put usao kao i svi napaljeni klinci odmah na bench posle sam video da mi nista ne znaci cimati se ukoliko nemam pravilian trening.Zasad treniram po ovom treningu.
Dan I-Grudi,Biceps
-zagrevanje,istezeanje
-Bench 4 serije, po 10 ponavljanja krecem sa 30kg 12 puta,40 kg 10,46 6-i vratim izbacim 40 oko 10-8
-Kosi bench sve 4 serije radim sa 30kg
-Razvlacenje na mašini.
-Potisak na ravnoj ili kosoj klupi.
-Potisak na masini.
-Biceps Skoto Klupa 4 serije
-Stojeci sa bučicama 4 serije
- Z sipka stojeci sirok hvat 3 serije
Dan II-Ledja Triceps
-zagrevanje,istezanje
-lat mašina sa onom sipkom spustanje do vrata
-lat mašina ista vezba samo napred.
-Uski hvat ista sipka napred.
-Trougao do grudi isto na lat mašini( za lepeze)
-Veslanje sa bucicom.
-ova vezba ne znam kako se zove pravilno ali uzmu se sipka sa tegovima i saviju se kolena spusta se ispod kolena i podize.radim 5 vezbe sa kombinacijama sve po 4 serije.
-Z sipka 4 serije.
-lat masina 4 serije
-Bucica iza glave 4 serije
-2 kanapa sto se razvlace isto 4 serije.Radim 3 vezbe isto sa kombinacijama.
Dan III-Ramena,Noge.
-U teretani gde idem ima masina posebno za ramena sa napred hvatom i pozadi i druga fixirana sprava sa sipkom posebno za ramena 2 vezbe po 4 serije napred i pozadi.
-Podizanje Z sipke do vrata 4 serije.
-Letenje 4 serije.
-Isto ne znam kako se zove vezba sedne se na stolicu i tegovi se dizu iznad glave i kad se spustaju ruke idu blago ispod pravog ugla.
-Noge radim samo kvadriceps,zadnju lozu i listove,presu i cucnjeve ne smem jos posto sam imao veoma tesku povredu kolena.
Trbusnjake radim svaki 2. dan.Nemam toliko stomak koliko imam na boku i debele butine.
Ja se stvarno izvinjavam sto ne znam stručne nazive vezbi ja sam pokusao da objasnim one sto nisam znao nazive.Ako ima neko savet za ishranu kompletan program ishrane i vezbi i kako skinuti stomak i to na butinama ako ima neki nac bez trcanja sad jer to stvarno ne smem zbog kolena,hvala unapred svima na savetima.