Da se nadovezem samo na ostale odg.
Moj saveti i preventivni neki tretman jesu sledeci:
Polako sa nabijanjem mase i izbegavajte dirty bulking ( da jedete sve i svasta, dobijate misicnu masu kao i salo). Znaci polako, ne preterujte sa kilazama na pocetku, ne forsirajte se toliko jer nagli i ogroman rast misica znaci jace rastezanje koze = strije.
Uzimajte
vitamin E, jedna tableta dnevno. Ima onaj za zvakanje Sant E gal. Ja njega koristim zbog koncetracije samog vitamina u jednoj tableti. Vitamin E se daje trudnicama radi prevencije strija tako da ...
Mazite se pre svega PREVENTIVNO a potom i TERAPIJSKI
kremama protiv strija. Ja koristim Saljicevu Striet tako nesto. Mazem je 2x dnevno, ujutru i uvece pred spavanje. Mazem je tako sto je utrljavam barem 5 min prvo energicno pa potom vise neka masaza. Najbitnije je da je utrljate dobro. Predilekciona mesta su najcesce nadlaktice, pripoji grudi, unutrasnja strana butina i struk.
Najbolji ucinak imacete na tim mikrotraumama, nesto slabiji na crvenim dok vec sedefasto belicastim je pitanje sta cete uciniti.
Genetika, dosta vode, ishrana (brokoli, povrce, zelenis itd) ...
Za laser, mikroabrazije i ostali ekipu skupim i invazivnijih metoda zvanicno nema potvrda da uklanjaju strije vec samo da ih smanjuju minimalno. Citao sam neko istrazivanje za CO2 laser i daje razultate ali to su rezultati bukv malo da zamaskira. Ako imate para, jako su vidljive i smetaju vam, pokusajte.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27057017Nadam se da sam bio nekome od koristi