uzima se Enhatat uvek
U cemu je razlika? Poluzivot im je manje-vise isti, a ja svakako mikrodoziram, dajem svaki dan insulinskim spricem, tako da mi to ne pravi razliku. Koliko sam video oba koriste isto ulje i pomocne supstance, jedina razlika je u estru, koja je zanemarljiva.
Vidi,
sve vodece klinike na svetu (koje se bave i rade TRT) kao i svi osobe sa kredibilitetom koje govore, pisu, preporucuju, analizriaju ...itd, a kada je rec o TRT, upotrebljavaju TE. To je jedna stvar.
Druga je ta, da je TE ono sto je farmaceutska industrija proizviela kao LEK, 60 i vise godina nazad i kao takav se lek upotrebljava islkljucivo za lecenje, dok cypionat kao oblik je odradjen u UG smislu i svakako nije nasaso primenu u medicini.
Dalje i najvaznije,
s obzirom na tvoje godine (profilna fotografijai oznaka 91 sto kapram da je oznaka da si 1991 god) ja bih rekao da si ti daleko od TRT i da to sto radis pravis samo haos zbog kojega ces placati racune kasnije.Ovo je dobronameran savet i ukoliko se uhvatis ovoga za neku raspravu, svakako brisem tvoja pitanja i izlazim iz rasprave, jer pre svega, ja na ovakve stvari ne moram ni da odgovaram, ali mi je zao kada vidim da neko dete srlja u propast. Naravno, u 98% slucajeva to bude shvaceno kao napad, za cega me zabole qc, ali svakako i ukoliko neko zeli adekvatno misljenje, ja ga napisem, a da se raspravljam sa bilo kim na temu, a pogtovo o TRT ili derivatima i oblicima razlciith lekova- ne pada mi na pamet.
Sto se tice razlike. Razlika je enormna
Poluzivot je daleko od "istog", a da ne ulazim u vrstu sirovine kao odabir za filtraciju gde i kada je enhatat u pitanju, dobijas to sigurno, a kada je Cyp u pitnju, nikada neces bitis iguran sta si dobio tacno (ovo je jedna stvar, odnosno 2)
Duzina estra je daleko od toga da je "zanemarljiva"
TE je derivat tj primarni endogeni androgen cija molekularna struktura je: androst-4-en-3-one, 17-1-oxoheptyl-oxy- 17β, dok je TC "eight-carbon" ESTER - forma izdvojena iz TESTOSTERONA. Ovo je samo mali deo.
Testtosteron E koji je vezan za 7- carbon ester i 1- carbon atom je laksi od cypionata sto znaci da ima vise TESTOSTERONA po gramu (sto tebi sada mozda ne znaci nista, ali pokusaj ra zamisljas sire pa ces uvideti razliku), a pored toga, TE je zbog gore navednih razloga, mnogo lakse za kontrolisati od TC koji zbog nesto duzeg svojstva otpustanja u krvnu plazmu moze da prouzrokuje i obicno bude mnogo teza kontrola i stabilzacija ukrvnoj plazmi, a NAME OD THE GAME kad aje TRT u pitanju je stabilzacija odeedjene kolcine T tokom 24/7/365, a ne rollekosteri koje moze da izazove TC usled razlike gore opisane.
ALi da ne duzim, posto zaista i nemam vremena.
Svakako, ti mozes da radis sta god zelis. Licno ne rauzmem iz kog razloga si postavio pitanje, a kada si znao odgovor ( ti si napisao da je to isto), i sto se mene tice, svako moze da radi sta hoce.Ukoliko neko smatra da je potrebno da bude na 1000 mg nandorlona nedljeno- sto se mene tice, sve ok, bujrum....
[/quote]
Zanima me marka i to je to, ne razlika izmedju cipioana i enantata, nisam za to ni pitao. U pitanju sam naglasio testosteron entenat ili cipionat jer me ne zanima sustanon, propionat itd. Uglavnom, teska digresija. Ako neko zna sta je od marki, od kojih proizvod dolazi u multidozama, najbolje, u smislu najbolje dozirano i najpozdanije znacilo bi mi da podeli. To je to. Ostale teme i saveti mi nisu potrebni. Hvala na brizi u svakom slucaju.