Postavljaš previše glupih pitanja, imaš Google, kad te nešto zanima potraži na njemu i čitaj malo a ne ovdje pitati šta god ti padne na pamet. Na forumu ionako imaš odgovore na 99% pitanja , zapravo 100% odgovore na pitanja koja su potrebna početniku, samo ih treba potražiti. Ne budi lijen da tražiš i čitaš jer iritiraš ljude.
E sad, tvoj problem.
Imao sam isti, bio sam preopterećen hranom. Moram jesti sve čisto, 5-6-7 obroka, svaka 2-3 sata, propašću ako ne jedem, katabolizam će me pojesti itd. Krenem jesti, povraća mi se, kad nekako pojedem to sama pomisao na hranu mi se gadi.
To je loš pristup, moraš čitati i razmišljati. Sve one članke na netu o super programima i kako tvoji pojedini "idoli" jedu zanemari. Sve je to marketing. Ti ljudi imaju godine iskustva iza sebe, ti si početnik.
Raščisti jednu stvar sa sobom, nećeš se brzo nabildati, to je dugogodišnji proces, proces koji traži da budeš istrajan u ishrani i treningu.
Ja sam riješio svoj problem tako što sam mjesec dana prestao jesti tu svu BB hranu i prebacio se na stari režim od 2-3 obroka dnevno. Ti obroci nisu bili čisti junk, bilo je tu nekih 100-150gr proteina dnevno iz mesa i sira.
E sad bitna stavka, jeo sam samo kad sam bio baš gladan, znači doručak mi je bio nekih sat vremena nakon ustajanja, dok baš ogladnim, ručak standardno i večera. Vjeruj mi, bićeš gladan.
Hrana ti se prestaje gaditi, apetit se uveliko vraća. Ti nećeš propasti jer nema šta da propadne, nemaš mišića tako da opusti se.
Kad kreneš opet sa BB ishranom, odredi koliko ti je kalorija potrebno da bi rastao. To nije egzaktan broj već nešto prema čemu se orijentišeš.
Odredi koliko ti treba P, UH i M da zadovoljiš tu cifru. Sve kalorije ne moraju biti 100% iz čistih izvora ali trudi se da bar 70-80% bude što čišće. To podijeli u koliko god obroka želiš, preporučujem minimalno 4 ali kako god tebi odgovara, ako možeš sve to pojesti i u manje, slobodno. Jedi kad si gladan a ne kad sat kaže. Prestani se brinuti da ako ne pojedeš nešto u to i to vrijeme propao si. Moraš se opustiti, uživati u procesu izgradnje svog tijela.
Da skratim, jedi potreban broj kalorija u koliko god obroka želiš nevezano za vrijeme. Bitno je da sve to pojedeš u tom danu. Ne moraju svi obroci imati jednak broj kalorija. Samo gledaj da imaš 30+gr P u svakom, cijelog, životinjskog proteina.