evo ovako... nisam u stanju da se bas najbolje hranim zbog obaveza a i finansijski, ali se trudim da smanjim ugljene hidrate (jedem samo slozene, ovsene, pirinac...), jedem zdrave masti, gledam sto vise proteina i jedem na svakih 2-3 sata. naravno dosta povrca. od suplementacije koristim protein, kreatin, bcaa, glutamin (koristio sam i dextrozu ali sad ne upravo zbog kontrole uh).
a to da je test za masu a win za def, mislim samo na to da test daje vecu misicnu masu sa nabacivanjem vise ili manje vode (zavisno od ishrane), a win daje cistu misicnu masu, doduse manju. ali to da je ovaj za masu a ovaj za def znam da nema veze, i da je ishrana uvek glavna i osnova svega! naravno, steroidi ce samo da poboljsaju iskoristljivost hrane koju unosim...
sto se tice bf, spasilac sam i radimo na svakih pola godine lekarski, gde mere i bf. ranije sam radio na tashu, a poslednja 3 puta sam radio na kosutnjaku i uvek mi je variralo od 8.4% do 9.5%. a trbusnjake sam uspeo da nabacim (doduse ne bas "onakve" kakve sam zamisljao) kardiom (dzoging 45min) 4-5 puta nedeljno, ali to me naravno kostalo dosta misicne mase. zato hocu da odrzim masu, a da se izdefinisem.
na "zbunjivanje" sam mislio kad mi na pitanje odgovore pitanjem na koje ne znam odgovor.
za PCT, naravno, nisam znao nista o ovome pa sam uplaseno uvek gledao siguran (najsigurniji) nacin uzimanja steroida, ali kad sam video da ove doze (koja sad shvatam da su premale) nista ne pokazuju, zelim da probam dosta jace.
a za to da sam "pocetnik" sam mislio da sam pocetnik sa steroidima.
Filipe, u pravu si, jeste bezobrazno, ali jednostavno ne mogu da nadjem odgovor na ovo. pa ako neko zna gde je, nek mi posalje.
Pedja, potpuno se slazem sa tobom u svemu. samo sam pitao vezano za ovu kuru dal je dobra, jer treba jaca da bude, duza, pct i kako mislis da treba da se hranim ako smatras da ne jedem dovoljno i dobro.
P.S. i da, treniram sad ovako, i svidja mi se:
ponedeljak - grudi
utorak - ledja
sreda - noge
cetvrtak - ramena i trbusnjaci
petak - ruke
vikend - pauza