Nastavljamo dalje... Nakon godinu dana treninga (teretana + cardio), korigovane ishrane i 6 nedelja rotacija, sa visinom 182cm i tezinom 94kg, spustio sam se na 78kg (polovinom avgusta). Tada sam napravio pauzu sa treningom, odradio koji cardio sporadično, a jeo sam šta sam stigao. Za vikend sam se merio, vratila su se 3kg ali ništa strašno, jer 78 je bila najmanja kilaža koju sam imao od svoje 17 godine (sad imam 27).
E sada, prošlu godinu smatram kao jedan ciklus gde sam ostvario svoje ciljeve. Bio sam debeo, a sada sam neko za koga se na prvi pogled vidi da trenira.
Od ponedeljka sam krenuo sa ishranom gde unosim oko 100-150gr UH dnevno i sa laganim kružnim treninzima (da reaktiviram mišiće). Planiram 3-4 takva treniga, a onda da krenem sa rutinom i treninzima svaki drugi dan:
1. grudi + cardio
2. leđa
3. ruke + cardio
4. ramena + noge
kardio bih radio u zavisnosti od vremenskih uslova ako je lepo vreme onda napolju danima kada ne treniram, a ako je loše vreme (a to će biti slučaj svakako u periodu koji predstoji) onda u teretani i to svaki drugi trening po 30 - 45 minuta umerenim intenzitetom nakon treninga sa tegovima.
Tako planiram do maja kada krećem sa definicijom, keto i nekim sagorevačem, a pauziraću i 15ak dana u januaru.
Kakvu organizaciju vežbi po treninzima preporučujete, da li 4 serije ili 3 po grupi mišića, koliko ponavljanja obzirom da sam sada razvojio mišićne grupe po danima?